Φύση και Παραδοσιακό Τραγούδι | Διήμερη μουσική εκδήλωση στην Τεχνόπολη Αθηνών, με ελεύθερη είσοδο

Share on:

Ένα διήμερο πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια που αναφέρονται στα στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος και αναδεικνύουν τη βαθιά και άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, έρχεται στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Περισσότεροι από εκατό νέοι μουσικοί και τραγουδιστές, σε σχήματα από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, που εμπνέονται από την προσωπικότητα της Δόμνας Σαμίου και τον πολύτιμο θησαυρό που άφησε ως παρακαταθήκη, θα συμμετέχουν σε αυτό το μουσικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Απριλίου 2024, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με ελεύθερη είσοδο. Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει το Σάββατο 6 Απριλίου στις 7.30 μμ.

Η διήμερη αυτή μουσική συνάντηση, με κεντρικό θέμα «Φύση και Παραδοσιακό Τραγούδι», είναι η τέταρτη που διοργανώνει ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου. Φέτος, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια που αντλούν θεματολογία από τη φύση και το φυσικό περιβάλλον, σε συνέχεια της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει από πέρσι ανάμεσα στον σύλλογο και τον ΟΦΥΠΕΚΑ. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής έχει δημιουργηθεί ένα ανθολόγιο με τους στίχους 171 παραδοσιακών τραγουδιών, στα οποία «πρωταγωνιστούν» τα στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος.
Πηγή: iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE