Φωτιά σε μοναστήρι στην Βοιωτία | Νεκρές δυο μοναχές

Share on:

Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε μοναστήρι στη ΒοιωτίαΝεκρές εντοπίστηκαν δύο μοναχές μετά από κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στον Υψηλάντη Βοιωτίας.

Η μία έφερε εγκαύματα και βρισκόταν μέσα στο κελί που ξέσπασε η φωτιά, ενώ η δεύτερη διέμενε σε διπλανό κελί και κατέληξε πιθανόν από τις αναθυμιάσεις.

Πώς εντοπίστηκαν

Σύμφωνα με το tvstar.gr, οι δύο γυναίκες δεν είχαν δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες δυο ημέρες και πιστοί που επισκέπτονται τη Μονή ανησύχησαν καθώς η ηγουμένη δεν απαντούσε στις επίμονες κλήσεις τους.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε ο δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιών Γιώργος Αραπίτσας ο οποίος συνοδευόμενος από αστυνομικούς κατάφεραν να προσεγγίσουν το μοναστήρι που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων.

Οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και αναγκάστηκαν να καλέσουν τεχνικό για να μπορέσουν να μπουν στο εσωτερικό του μοναστηριού. Δυστυχώς, όταν κατάφερουν να μπουν στο μοναστήρι, βρήκαν την 77χρονη ηγουμένη και τη μικρότερη αδελφή της που έπασχε από ανίατη ασθένεια, νεκρές στα δωμάτιά τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τις τελευταίες ημέρες το μοναστήρι ήταν αποκλεισμένο λόγω του χιονιού. Προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Αλιάρτου.

Πηγή: thetoc.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE