Φον ντερ Λάιεν | Το μέλλον της βιομηχανίας πρέπει να οικοδομηθεί στην Ευρώπη

Share on:

Με τις Ευρωεκλογές ξεκίνησε στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, την ομιλία της για την Κατάσταση της Ένωσης, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Εκεί όμως που επικεντρώθηκε στην ομιλία της είναι η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια. Άλλωστε η Πράσινη Συμφωνία είναι και το μεγάλο στοίχημα της προέδρου της Κομισιόν.

«Οι πολίτες σε 9 μήνες θα κληθούν να αποφασίσουν ποιο μέλλον και ποια Ευρώπη επιθυμούν. Θα ψηφίζουν και άνθρωποι για πρώτη φορά, οι νεότεροι είναι γεννημένοι το 2008, όταν άρχισε η χρηματοπιστωτική κρίση», σημείωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Βλέπω πως οι νέοι έχουν τον ίδιο διακαή πόθο να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει στο κάλεσμα της ιστορίας και αυτή πρέπει να είναι η κοινή μας προσπάθεια. Πρέπει μα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ευρωπαϊκή βιομηχανία καθ’ όλη τη διάρκεια της πράσινης μετάβασης. Θα ξεκινήσουμε διαλόγους για μετάβαση στην καθαρή ενέργεια με τη βιομηχανία», υπογράμμισε η κ. φον ντερ Λάιεν.

Εννέα μήνες πριν τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα σκιαγραφήσει τις προτεραιότητες της Επιτροπής της για το διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας της. Αναμένεται να επικεντρωθεί στην ανάγκη για μια ισχυρότερη και ανθεκτικότερη Ευρωπαϊκή Ένωση, στη συνέχιση της στήριξης της ΕΕ προς την Ουκρανία στον πόλεμο , στην ενεργειακή ασφάλεια και ανεξαρτησία της ΕΕ, στη διττή πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, καθώς και στην προστασία των βασικών ευρωπαϊκών αξιών.

Στη συνέχεια, οι ευρωβουλευτές θα αξιολογήσουν το έργο της Επιτροπής και τα σχέδιά της, εκθέτοντας παράλληλα τις δικές τους προτεραιότητες. Η ετήσια συζήτηση για την κατάσταση της Ένωσης επιτρέπει στους ευρωβουλευτές να ελέγχουν το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να διασφαλίσουν ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει τις ανησυχίες των Ευρωπαίων και να συμβάλλουν στον καθορισμό της πολιτικής κατεύθυνσης της Ένωσης.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE