Φεστιβάλ Καννών | Ο Λάνθιμος, οι κριτές και οι 22 ταινίες

Share on:

Ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 29 Απριλίου η σύνθεση της κριτικής επιτροπής του επίσημου διαγωνιστικού τμήματος για το 77ο Φεστιβάλ των Καννών, στην οποία ως γνωστό θα προεδρεύει φέτος η Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης Γκρέτα Γκέργουιγκ (Barbie).

Η φετινή κριτική επιτροπή θα περιλαμβάνει οκτώ ακόμα μέλη: την Τουρκάλα σεναριογράφο, ηθοποιό και σκηνοθέτη Εμπρού Τσεϊλάν (έχει συνεργαστεί σε αρκετές ταινίες του συζύγου της Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν), την Αμερικανίδα αυτόχθονα ηθοποιό Λίλι Γκλάντστοουν («Oι δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού), τη Γαλλίδα ηθοποιό Εύα Γκριν («Casino Royale»), τη Λιβανέζα ηθοποιό, σκηνοθέτη και σεναριογράφο Ναντίν Λαμπακί («Καπερναούμ»), τον Ισπανό σκηνοθέτη και σεναριογράφο Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα («Ορφανοτροφείο»), τον Ιταλό ηθοποιό Πιερφραντσέσκο Φαβίνο («Ο προδότης», «Η τελευταία νύχτα του Φράνκο Αμόρε»), τον Ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε Εντα («Κλέφτες καταστημάτων», «Κανείς δεν ξέρει») και τον Γάλλο ηθοποιό και παραγωγό Ομάρ Σι («Οι άθικτοι»).

Η κριτική επιτροπή θα απονείμει τον Χρυσό Φοίνικα σε μία από τις 22 ταινίες του Διαγωνισμού τμήματος, στις οποίες περιλαμβάνεται και η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ιστορίες καλοσύνης» («Kιnds of kindness»).

Η αυλαία του 77ου Φεστιβάλ Καννών θα σηκωθεί την Τρίτη 14 Μαΐου και οι νικητές θα ανακοινωθούν το Σάββατο 25 Μαΐου στην τελετή λήξης, που θα μεταδοθεί ζωντανά από τη France Télévisions στη Γαλλία και από το κανάλι Brut. διεθνώς.

Από τα μέλη της κριτικής επιτροπής η ταινία του Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε Εντα «Κλέφτες καταστημάτων» έχει βραβευτεί με τον Χρυσό Φοίνικα, ενώ το ίδιο βραβείο έχει κερδίσει η ταινία «Χειμερία νάρκη» του Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν στην οποία η σύζυγός του Εμπρού Τσεϊλάν συνεργάστηκε μαζί του στην συγγραφή του σεναρίου.

Πηγή: to vima


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE