Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας |Ευρωπαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Share on:

Νομοθετική πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικιακής βίας ανέλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.Όπως σημειώνει η Επίτροπος Ισότητας Χέλενα Ντάλι, η νέα πρόταση νομοθεσίας «ποινικοποιεί τη βία κατά των γυναικών περιλαμβανομένης της διαδικτυακής» και «θεσπίζει κοινά πρότυπα για όλα τα κράτη-μέλη για την προστασία, την πρόσβαση στη δικαιοσύνη, τη στήριξη των θυμάτων, την πρόληψη και τη συνεργασία».

Η αναγκαιότητα αυτή προέκυψε, σύμφωνα με την Επίτροπο, από την αύξηση της βίας κατά των γυναικών στη διάρκεια της πανδημίας στη δημόσια και ιδιωτική σφαίρα αλλά και στο διαδίκτυο και εκφράζει την πεποίθηση ότι ενόψει των νέων δεδομένων θα συμφωνήσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.Σύμφωνα με τη Eurostat, 178.000 εγκλήματα σεξουαλικής φύσης καταγράφηκαν από την αστυνομία στην Ε.Ε. το 2019 και πάνω από το ένα τρίτο ήταν βιασμοί. Με τον νέο νόμο προβλέπονται νέα εργαλεία στήριξης, μεταξύ των οποίων η λειτουργία ειδικών γραμμών βοήθειας, οι οποίες θα ενισχυθούν μέσω πανευρωπαϊκού αριθμού – 116 016 – που θα παραπέμπει τα θύματα στις κατάλληλες υπηρεσίες και αρχές, οπουδήποτε και αν βρίσκονται στην Ε.Ε.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι κανένα θύμα δεν θα είναι αναγκασμένο να αντιμετωπίζει μόνο του την έμφυλη βία», υπογραμμίζει η Επίτροπος.

Πηγή :naftemporiki


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE