Ευρωεκλογές 2024 | “Συναγερμός” για την χαλαρή ψήφο από τον Μητσοτάκη – “Καμία χαλαρότητα, καμία αδιαφορία”

Share on:

Επιχείρηση συσπείρωσης και κομματικής εγρήγορσης εν όψει των ευρωεκλογών έχει ξεκινήσει η Νέα Δημοκρατία, με αφετηρία το συνέδριο που ολοκληρώθηκε προχθές, Κυριακή. Οι κάλπες ανοίγουν σε ακριβώς δύο μήνες από σήμερα, στις 9 Ιουνίου και ανομολόγητος στόχος της Πειραιώς είναι το ποσοστό της ΝΔ να ξεπερνά εκείνο των ευρωεκλογών του 2019, δηλαδή το 33%.

Στη χθεσινή δημοσκόπηση της εταιρίας Alco (Alpha TV), η Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου λαμβάνει ποσοστό από 29% έως 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μεταξύ 14% και 16%, το ΠΑΣΟΚ μεταξύ 12% και 14%, η Ελληνική Λύση 9% έως 11% και το ΚΚΕ 8% έως 10%. Το κυβερνών κόμμα, με άλλα λόγια, σημειώνει δημοσκοπικές απώλειες, αλλά διατηρεί σταθερό και ευρύ προβάδισμα από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτή η κάλπη έχει ένα χαρακτηριστικό: σε αντίθεση με άλλες ευρωεκλογές δεν συμπίπτει ούτε με δημοτικές, ούτε με περιφερειακές εκλογές, ούτε με εθνικές εκλογές. Οπότε πρέπει εμείς, ως Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, να φροντίσουμε να κινητοποιήσουμε το δικό μας κόσμο», σημείωσε χθες από τη Ρόδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας για μια ακόμα φορά μήνυμα κατά της αποχής ή της «χαλαρής» ψήφου.

«Να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και κυρίως να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι αυτό το οποίο θα συμβεί στις ευρωεκλογές έχει μεγάλη σημασία για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και για την ένταση με την οποία θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το δικό μας μεταρρυθμιστικό έργο», συμπλήρωσε στη συνέχεια, σε συγκέντρωση πολιτών στο νησί.

Απηύθυνε δε μια έκκληση, να υπάρξει κινητοποίηση από τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ, ώστε να προσέλθει ο κόσμος στα εκλογικά κέντρα την 9η Ιουνίου. «Γι’ αυτό και θέλω να σας κάνω μία έκκληση: δύο μήνες ακριβώς πριν από τις ευρωεκλογές, θέλω να σας ζητήσω να μην αντιμετωπίσουμε αυτή την κάλπη με καμία χαλαρότητα και με καμία αδιαφορία. Να κινητοποιηθούμε, να μιλήσουμε στους συμπολίτες μας για τη σημασία των εκλογών. Να κινητοποιηθούμε όπως εμείς οι Νεοδημοκράτες ξέρουμε να κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Μάκης Βορίδης, που θα είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της προεκλογικής εκστρατείας, είπε σε σχέση με τις ευρωεκλογές του Ιουνίου πως «έχουν χαρακτηριστικά που δεν είχαν άλλες ευρωεκλογές» υποστηρίζοντας πως οι πολίτες εσφαλμένα δεν τις θεωρούν και τόσο κρίσιμες.

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις περιοδείες ανά την Ελλάδα μιλώντας σε πολίτες στη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Πολίχνη. Νωρίτερα, στις 11 το πρωί, θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού, στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης. Πρόκειται για μια εθνική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με το φαινόμενο της βίας στα σχολεία, με τον αρμόδιο υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη και Ζέττα Μακρή, να παρουσιάζουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δέχεται επώνυμες καταγγελίες από μαθητές και γονείς μαθητών για περιστατικά μπούλινγκ και σχολικής βίας, καθώς και το πιο αυστηρό σχετικό ποινολόγιο για τους μαθητές

Πηγή: parapolitika.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE