Eurovision 2023| Δεν θα γίνει στην Ουκρανία

Share on:

Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση της η EBU λόγω του πολέμου δεν είναι δυνατόν να φιλοξενηθεί στην Ουκρανία ο διαγωνισμός της Eurovision για το 2023.

«Η Ουκρανία δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις εγγυήσεις για την ασφάλεια και τη λειτουργία που χρειάζεται ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας για την παραγωγή της Eurovision σύμφωνα με τους κανονισμούς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στο Twitter.

H EBU και η Eurovision ευχαριστούν την ουκρανική κρατική τηλεόραση για τη συνεργασία και εκδηλώνουν τη θλίψη και την απογοήτευσή τους που ο επόμενος διαγωνισμός δεν θα λάβει χώρα στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση. η EBU βρίσκεται σε συζητήσεις με το BBC για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός στη Βρετανία, η οποία έλαβε τη δεύτερη θέση στη φετινή Eurovision.

Στη Γλασκώβη η Eurovision 2023;

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, όλο και πιο κοντά φαντάζει το σενάριο που θέλει τη Γλασκώβη να είναι ο τόπος διεξαγωγής της Eurovision 2023 αν τελεσφορήσουν οι συνομιλίες ανάμεσα στην EBU και στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση του Ηνωμένου Βασιλείου, δηλαδή στο BBC.

Συγκεκριμένα, μετά τη νίκη των Kalush Orchestra με το τραγούδι «Stefania» στη Eurovision 2022, πολλές χώρες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να διοργανώσουν τον επόμενο διαγωνισμό σε περίπτωση που αποσυρθεί η Ουκρανία εξαιτίας του πολέμου.

Έτσι, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του «Birmingham Mail», το BBC καταστρώνει σχέδια για τη διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο και, συγκεκριμένα, στο OVO Hydro της Γλασκώβης, που έχει χωρητικότητα έως και 14.500 θεατών.

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE