Ερντογάν| Προκλητικό σόου στην Αγιά Σοφιά

Share on:

Με σκοπό να τονίσει το “ένδοξο παρελθόν” της χώρας του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν, πραγματοποιήθηκε χθες η 569η επέτειος της Άλωσης την Κωνσταντινούπολης. Ο Τούρκος πρωθυπουργός θέλοντας να στήσει ξανά μια νεο-οθωμανική φιέστα και έχοντας στο μυαλό του τις προεδρικές εκλογές του 2023, πραγματοποίησε εορταστικές εκδηλώσεις.
Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας διοργάνωσε προκλητικό σόου με φώτα στην Αγιά Σοφιά, που περιλάμβανε σκηνές από την Άλωση, όπως π.χ. τον Μωάμεθ Β’ του Πορθητή πάνω στο άλογο. Ανάλογο σόου με φώτα στήθηκε και στον πύργο του Γαλατά.

«Γνωρίζετε πως ο σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής δεν είναι μόνο κατακτητής της Κωνσταντινούπολης αλλά και ο κατακτητής της Σερβίας, της Πελοποννήσου, της Αθήνας, της Βλαχίας, της Μολδαβίας, της Βοσνίας, της Ερζεγοβίνης και της Αλβανίας» δήλωσε εχθές ο Ερντογάν κατά την ομιλία του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.
Μίλησε για μια ισχυρή και ενωμένη Τουρκία. Όπως είπε, πρέπει να είναι ενωμένοι οι Τούρκοι και ότι τα εθνικά συμφέροντα της χώρας είναι πιο σημαντικά από την πολιτική. «Αν χρειαστεί θα συγκρουστούμε με τον κόσμο όλο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή:prwtothema


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE