Ερντογάν | Αναμένουμε απάντηση από τις ΗΠΑ για τα F16

Share on:

Κίνηση από την πλευρά των ΗΠΑ για το θέμα των F-16 αναμένει η Τουρκία, όπως τόνισε σε σημερινές δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη χθεσινή υπογραφή του στο πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, επειτα από την προσευχή της Παρασκευής. ανέφερε ότι «ο Τζο Μπάιντεν με την γραπτή επιστολή του έδωσε εντολή στο Κογκρέσο να εγκριθεί το θέμα το συντομότερο δυνατό» και αυτό αναμένει η τουρκική πλευρά. 

«To αποτέλεσμα που θα έρθει το συντομότερο δυνατόν θα συμβάλει στην αποστολή των F-16 αλλά και την συντήρηση και την επισκευή των υπολοίπων», συμπλήρωσε ο Ερντογάν, σημειώνοντας ότι η διαδικασία μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών συνεχίζεται. 

Χθες, πηγές του υπουργείου Αμυνας της Τουρκίας εξέφραζαν την αισιοδοξία τους για το θέμα. «Θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Mπάιντεν έστειλε συστατική επιστολή στο Κογκρέσο για να εγκρίνει την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία μέσω του Κογκρέσου. Αναμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία με θετικό τρόπο», ανέφεραν συγκεκριμένα στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας TRT.

Οσον αφορά τον πόλεμο στη Γάζα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι αναμένει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να κρίνει ότι το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα γενοκτονίας.

Υπογράμμισε ότι η Τουρκία, η οποία έχει επικρίνει με σφοδρότητα τις ισραηλινές επιθέσεις στην Λωρίδα της Γάζας, παρακολουθεί στενά την διαδικασία στο Διεθνές Δικαστήριο και αναμένει «θετική έκβαση».

Πηγή: kathimerini.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE