Επισπεύδονται οι προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία

Share on:

Τις προσλήψεις στα νοσοκομεία επιχειρεί να επισπεύσει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Παρότι από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του είχε σκοπό να βρει έναν τρόπο ώστε να μειωθεί ο χρόνος για τις κρίσεις των γιατρών στα νοσοκομεία, πλέον τα γεγονότα πιέζουν ακόμη περισσότερο τις καταστάσεις.

Εξάλλου εν μέσω θέρους φάνηκε ξεκάθαρα πόσο γυμνό είναι το ΕΣΥ. Τα νοσοκομεία είναι άδεια από ιατρικό προσωπικό.
Στα νησιά οι γιατροί είναι είδος προς …εξαφάνιση. Η εξάντληση του ιατρικού προσωπικού είναι δεδομένη και οδηγεί σε παραιτήσεις, ενώ όπου υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός γιατρών, οι επιθέσεις σε βάρος τους δίνουν και παίρνουν.

Μ αυτά και μ αυτά ο υπουργός Υγείας βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα αφού από τον Σεπτέμβριο που θα επιστρέψουν και όσοι απουσιάζουν σε διακοπές, η κίνηση στο ΕΣΥ θα αυξηθεί δραματικά στις μεγάλες πόλεις.

Γι αυτό όπως λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας έχει αρχίσει να ασκεί πιέσεις στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) να ολοκληρώσουν τη διαδικασία των κρίσεων στα νοσοκομεία, ώστε να προσληφθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα οι γιατροί.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως υπάρχουν Υγειονομικές Περιφέρειες που έχουν ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία με ταχείς ρυθμούς οπότε οι γιατροί θα προσληφθούν νωρίτερα. Υπάρχουν όμως και άλλες που δεν έχουν ξεκινήσει καν.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει νέες αυστηρές οδηγίες σε Διοικητές ΥΠΕ και Νοσοκομείων ώστε να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να αναλάβουν άμεσα καθήκοντα οι γιατροί που θα προσληφθούν.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Πηγή: healthreport


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE