Επίσκεψη του Ιρανού Προέδρου στην Τουρκία | Τον Φεβρουάριο και ο Πούτιν

Share on:

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσιί, η επίσκεψη του οποίου έχει αναβληθεί δύο φορές στο παρελθόν, είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Τουρκία αυτή την εβδομάδα -στις 24 Ιανουαρίου-, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Άγκυρα τον Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρεϊσί στην Τουρκία αναβλήθηκε λόγω βομβιστικής επίθεσης στην ιρανική πόλη Κερμάν.

Ο Εμπραχίμ Ραΐσιί θα συμμετάσχει στην 8η συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας-Ιράν, η οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα. Κατά τη συνάντηση αναμένεται να υπογραφούν περίπου 10 συμφωνίες σε τομείς όπως ο πολιτισμός, η επιστήμη, τα μέσα ενημέρωσης, οι μεταφορές, το εμπόριο και η οικονομία.

Μετά τον Εμπραχίμ Ραΐσιί, ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία. Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ερντογάν στις 12 Φεβρουαρίου.

Στη συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν, θα συζητηθούν διμερείς, περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις- αναμένεται να είναι στην ατζέντα ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα και οι εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πηγή: ieidiseis.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE