Επιμελητήριο Πιερίας | «Ισχυροποίηση της Εξωστρέφειας και Υποστήριξη της Διεθνοποίησης των Επιχειρήσεων»

Share on:

  1. Πρωτοβουλία «Ισχυροποίηση της εξωστρέφειας και υποστήριξη της Διεθνοποίησης των επιχειρήσεων» του Επιμελητηρίου Πιερίας, στην κατηγορία «Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Υποστήριξη της Διεθνοποίησης των Επιχειρήσεων».

Η πρωτοβουλία «Ισχυροποίηση της εξωστρέφειας και υποστήριξη της Διεθνοποίησης των επιχειρήσεων» περιγράφει το εγχείρημα προβολής και προώθησης των τοπικών προϊόντων αγροδιατροφής της περιοχής του Νομού Πιερίας, με βασικό σημείο αναφοράς τα κεράσια και τα μύδια Πιερίας, και με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη διεθνοποίηση των επιχειρήσεων. Το έργο πραγματώνεται με τη μελέτη των αγορών στόχων, τη συστηματική προβολή των προωθούμενων προϊόντων, κυρίως, μέσω συμμετοχών σε διεθνείς κλαδικές εκθέσεις, τη διοργάνωση Β2Β συναντήσεων και στοχευμένης πολυτροπικής διαφημιστικής καμπάνιας: μέσω διαδικτύου, καταχωρίσεων στον Τύπο, ανάπτυξης ιστοσελίδων, παραγωγής ψηφιακού και έγχαρτου προωθητικού υλικού. Η δράση εστιάζει κυρίως στην  προώθηση του φρέσκου κερασιού, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Promotion of Fresh Cherry in Egypt-Cherry LovEU» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Promotion of Agricultural products «AGRI-SIMPLE-2020-CRISIS», και την προώθηση των μυδιών Πιερίας, στην Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ελλάδα, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ 2017-2020».

Απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση του τομέα της αγροδιατροφής (κεράσια-μύδια), η δημιουργία θέσεων απασχόλησης στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Πιερίας, ώστε οι εργαζόμενοι, νέοι, γυναίκες και μη προνομιούχες ομάδες του πληθυσμού να αποκτήσουν ικανό εισόδημα, που να τους επιτρέπει τη μόνιμη διαμονή τους στην αγροτική περιφέρεια.

Η πρωτοβουλία «Ισχυροποίηση της εξωστρέφειας και υποστήριξη της Διεθνοποίησης των επιχειρήσεων» ενισχύει την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα της περιοχής, παρουσιάζοντας προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης. Μακροπρόθεσμα, θα συμβάλει στη δικτύωση για επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ τοπικών εκπροσώπων του πρωτογενή τομέα (αγροδιατροφή) και του τριτογενή τομέα (ξενοδοχεία). Επιπλέον, έχει άμεσο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, καθώς απευθύνεται πρωτίστως στους παραγωγούς της περιφέρειας του Ν. Πιερίας, και συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος της αγροδιατροφής, στην προώθηση των τοπικών προϊόντων, στην δικτύωση των παραγωγών με περισσότερους προμηθευτές και καταναλωτές σε χώρες της ΕΕ και τρίτες χώρες όπου τα νωπά προϊόντα έχουν υψηλή ζήτηση.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE