Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής | 8 προσαγωγές για τη βομβιστική επίθεση σε τράπεζα στα Πετράλωνα

Share on:

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν προσαχθεί οκτώ άτομα, το οποία βρίσκονται στη ΓΑΔΑ. Η επιχείρηση επεκτάθηκε και σε δύο σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στη συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση

Οι προσαγωγές φέρεται να έχουν σχέση με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 25 Ιανουαρίου σε τράπεζα στα Πετράλωνα., καθώς και με απειλές σε βάρος δικαστικών λειτουργών.

Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί και πιθανή σχέση και με άλλες επιθέσεις όπως η βόμβα η οποία εξερράγη απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, αλλά και με την αποστολή δέματος- βόμβα στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Για την έκρηξη έξω από τράπεζα που είχε γίνει στις 25 Ιανουαρίου την ευθύνη είχε αναλάβει με κείμενο που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου στο διαδίκτυο  η ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης». Στο κείμενο υπήρχαν αναφορές για τους πλειστηριασμούς, εξαπολύονταν βολές,  κατά τραπεζών,  κυβερνήσεων, αστυνομικών, δικαστών και εισαγγελέων και απειλές για νέο χτύπημα.

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη έξω από Τράπεζα στα Πετράλωνα ήταν πολύ ισχυρή και είχαν προκληθεί ζημιές στην είσοδο του υποκαταστήματος, σε ένα αυτοκίνητο αλλά και σε διπλανό κατάστημα. Παράλληλα, δημιουργήθηκε κρατήρας μήκους 38 εκ. και βάθους 5 εκ..

Οι αστυνομικοί εντόπισαν υπολείμματα από φυτίλι και πυροκροτητή.  Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί αφού δεν είχε γίνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Την προανάκριση ανέλαβε αρχικά η Κρατική Ασφάλεια, ωστόσο ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE