Έντονα επεισόδια στην κηδεία της δημοσιογράφου του Al Jazeera

Share on:

Μόλις πριν δύο μέρες πραγματοποιήθηκε η κηδεία της ανταποκρίτριας του Al Jazeera στην Δυτική Όχθη, Σιρίν Αμπού-Ακλέ. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού δικτύου στα παλαιστινιακά εδάφη δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τις ισραηλινές δυνάμεις την ώρα που κάλυπτε συγκρούσεις στη Τζενίν.  Οι Παλαιστινιακή αρχή αρνείται να συμμετάσχει σε κοινή έρευνα και θα προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Η Σιρίν Αμπού Άκλεχ πυροβολήθηκε στο κεφάλι.  Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην ανατολική Ιερουσαλήμ για να αποτίσουν φόρο τιμής στη γυναίκα που πυροβολήθηκε.

Πλάνα που μετέδωσε το δίκτυο Palestine TV δείχνουν το φέρετρο της δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα, να κινδυνεύει να πέσει στο έδαφος ενώ Ισραηλινοί αστυνομικοί διαλύουν το πλήθος.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τις ισραηλινές δυνάμεις να εισορμούν στον περίβολο του νοσοκομείου στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως δεν είναι δυνατό προσώρας να προσδιοριστεί η προέλευση των πυρών που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου του Al Jazeera Σιρίν Αμπού Άκλεχ. Είχε επίσης και την αμερικανική υπηκοότητα, κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνάς του.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet, τον οποίο επικαλείται το Reuters, η έρευνα ανέφερε δύο πιθανότητες. Στην πρώτη, η Αμπού Άκλεχ να επλήγη από μαζικά πυρά Παλαιστίνιων μαχητών με κατεύθυνση ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα. Ενώ η δεύτερη, ένας Ισραηλινός στρατιώτης που ανταπέδιδε τα πυρά από ένα τζιπ προς έναν ένοπλο να τη σκότωσε κατά λάθος.

“Επέλεξα τη δημοσιογραφία για να είμαι κοντά στους ανθρώπους. Ίσως να μην είναι εύκολο ν’ αλλάξεις την πραγματικότητα αλλά τουλάχιστον θα μπορούσα να φέρω τη φωνή τους στον κόσμο. Είμαι η Shireen Abu Akleh”


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE