Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Τραμπ

Share on:

ertnews.gr

Πολύ θλιβερή μέρα για την Αμερική» ήταν το σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ για την τρίτη φορά που βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης μέσα σε τέσσερις μήνες ως κατηγορούμενος. Υποστηρικτές του πρώην Προέδρου, κρατώντας σημαίες της προεκλογικής εκστρατείας του συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο, μαζί με διαδηλωτές κατά του Τραμπ. Ο 77χρονος μπήκε από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου, της Ουάσιγκτον και παρέμεινε στην αίθουσα για 27 λεπτά, δηλώνοντας αθώος. Η υπεράσπιση του 77χρονου πρώην προέδρου φέρεται να ζητά παράταση της διαδικασίας για μετά τις προεδρικές εκλογές του 2024 ωστόσο, η επόμενη ακροαματική διαδικασία για τις 28 Αυγούστου. Μάλιστα, η δικαστής Ουπαντάγια κάλεσε με αυστηρό ύφος τον Τραμπ να μην παραβιάσει τους όρους της αναστολής «γιατί θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης».

Του απαγγέλθηκαν επισήμως κατηγορίες για την απόπειρά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.: Κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Επίσης, απόπειρα παρέμβασης στις εκλογές, απόπειρα συνωμοσίας κατά των πολιτών και παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας.

«Πρόκειται για δίωξη εναντίον ενός πολιτικού αντιπάλου. Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ στην Αμερική», τόνισε ο Τραμπ. Προτού επιβιβαστεί στο ιδιωτικό του αεροσκάφος για να επιστρέψει στο Νιού Τζέρσι δήλωσε μάλιστα ότι η Ουάσιγκτον με βρωμιά και γκράφιτι δεν είναι η πόλη που θυμάται.

«Αθώος», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος, όρθιος ενώπιον της ομοσπονδιακής δικαστή Μοζίλα Ουπαντιάι.

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE