Εκτός του πειθαρχικού ελέγχου για την υπόθεση των υποκλοπών η Εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου

Share on:

Απαλλάχτηκε από τον πειθαρχικό έλεγχο, που είχε ξεκινήσει εναντίον της, για την υπόθεση των υποκλοπών, η μέχρι πρότινος Εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου και επιστρέφει στον Πειραιά ως Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών.

Εναντίον της πρώην Εισαγγελέος ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου, είχε κινηθεί πειθαρχική έρευνα, μετά από εντολή, που είχε δώσει ο ε.τ. Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου και Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης Χρήστος Τζανερίκος, ο οποίος παραιτήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, τον περασμένο Απρίλιο, καταγγέλοντας κυβερνητική προσπάθεια παρεμβάσεων στο έργο του.

Τη θέση της κ. Βλάχου στην ΕΥΠ κατέβαλε η Αντεισαγγελέας ΑΠ Ευδοκία Πούλου, με δεύτερη Εισαγγελέα ΕΥΠ την Αντεισαγγελέα ΑΠ Αναστασία Μασούρα.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, για την οποία διενεργείται έρευνα από τον Αρειο Πάγο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επανέφερε τους δύο εισαγγελείς στην εποπτεία της ΕΥΠ – την οποία έχει καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018. Ο νέος νόμος προβλέπει ότι για την διενέργεια νόμιμων επισυνδέσεων (παρακολουθήσεων) θα πρέπει να έχουν υπογράψει και οι δύο Εισαγγελείς, που πλέον είναι αναβαθμισμένοι σε Αντεισαγγελείς Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πειθαρχική έρευνα σε βάρος της πρώην Εισαγγελέα ΕΥΠ αρχειοθετήθηκε, με απόφαση της Προέδρου της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, Αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ελένης Φραγκάκη.

Απαλλακτική πρόταση για την αναφορά Τζανερίκου κατά της κ. Βλάχου, η οποία έγινε δεκτή από την Αντιπρόεδρο ΑΠ κ. Φραγκάκη, είχε κάνει η Αντεισαγγελέας ΑΠ Ευδοκία Πούλου, η οποία με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του ΑΠ κατέλαβε τη θέση της κ. Βλάχου στην ΕΥΠ.

Με πληροφορίες του iefimerida


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE