Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την έγκριση συμφωνίας απελευθέρωσης ομήρων της Χαμάς

Share on:

Yπουργικό συμβούλιο στις 20:00 αναμένεται να λάβει χώρα στο Ισραήλ προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία για την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων της Χαμάς.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν οι Times of Israel, μεσολαβητής του Κατάρ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (21/11) ότι η επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα βρίσκεται στο «τελικό στάδιο».

«Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε επίτευξη συμφωνίας, είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι» ανέφερε μέσω Χ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Majed Al Ansari.

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία θα περιλαμβάνει απελευθέρωση περίπου 50 αμάχων ομήρων από τη Χαμάς και απελευθέρωση Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών που κρατούνται από το Ισραήλ.

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στις 20:00

Το υπουργικό συμβούλιο έχει οριστεί να συνεδριάσει σήμερα στις 20:00, «υπό το φως των εξελίξεων σχετικά με την απελευθέρωση των ομήρων μας», αναφέρει το Γραφείο του Iσραηλινού Πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πριν από τις 20:00, το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο και το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας θα συνεδριάσουν για να εγκρίνουν επίσης τη συμφωνία.

Σε συνάντησή του με εφεδρικούς στρατιώτες στο νότιο Ισραήλ νωρίτερα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι «προχωράμε» προς μια συμφωνία. «Δεν νομίζω ότι πρέπει να πω πάρα πολλά, ακόμη και τώρα, αλλά ελπίζω να έχουμε καλά νέα σύντομα».

Με πληροφορίες της cnngreece


Share on:

Τελευταία Νέα


Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE