Εκδήλωση του ΕΒΕΑ με στόχο την είσοδο ελληνικών επιχειρήσεων στην αυστριακή αγορά

Share on:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Business Breakfast με θέμα: SCALE UP GREECE IN VIENNA από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (EBEA), σε συνεργασία με την VIENNA BUSINESS AGENCY, την PLPG, το GREEK AUSTRIAN FORUM (HÖWF), το ELEVATE GREECE και την ADVANTAGE AUSTRIA – ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος του ΕΒΕΑ. Η εκδήλωση στόχευε στην ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων, νεοφυών και μη, για την είσοδό τους στην αυστριακή αγορά.

Εκ μέρους του ΕΒΕΑ, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Marco Struecker, Μέλος Δ.Σ. του ΕΒΕΑ και Υπεύθυνος Εξωτερικού Εμπορίου του Τμήματος της Αυστρίας, ο οποίος ανέλαβε και τον συντονισμό της εκδήλωσης. Στο χαιρετισμό του σημείωσε ότι η τεχνολογία, η έρευνα & καινοτομία και η νεοφυής επιχειρηματικότητα είναι τομείς στους οποίους τόσο η Αυστρία όσο και η Ελλάδα παρουσιάζουν σημαντικές επιδόσεις και αξιόλογη δυναμική.  

Την εκδήλωση τίμησε με τον χαιρετισμό της η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα                              κα. Gerda Vogl, η οποία έκλεισε την ομιλία της με τα λόγια: «Ας οικοδομήσουμε πάνω στα γερά θεμέλια των ελληνο-αυστριακών σχέσεων και ας συνεργαστούμε για να καταστήσουμε τη Βιέννη – για άλλη μια φορά – κόμβο ανάπτυξης για την ελληνική επιχειρηματικότητα». 

Ακολούθησε ο κ. Christoph Sturm, Επικεφαλής της ADVANTAGE AUSTRIA και Εμπορικός Σύμβουλος της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, ο οποίος δήλωσε ότι: «Οι αυστριακές εξαγωγές προς την Ελλάδα αναμένεται να φτάσουν σε νέο επίπεδο ρεκόρ, περίπου 1 δισ. ευρώ στα επόμενα χρόνια. Στον τομέα των υπηρεσιών, έχουμε περισσότερους από 600.000 αυστριακούς τουρίστες στην Ελλάδα κάθε χρόνο. Ωστόσο, όσον αφορά τις επενδύσεις, υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και προς τις δύο κατευθύνσεις».

Παρουσίαση για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Βιέννη και τις δυνατότητες διείσδυσης των ελληνικών επιχειρήσεων στην γερμανόφωνη αγορά, πραγματοποιήθηκε από την κα Karin Zeltner, International Business / Team Leader Regional Management του Vienna Business Agency. Ο κ. Πέτρος Πυλορίδης, CEO & Founder της PLPG GmbH και του Greek Austrian Forum (HÖWF), ενθάρρυνε τους Έλληνες επιχειρηματίες να προοδεύουν τοπικά και να προβάλλονται παγκοσμίως με επιχειρηματική τους βάση τη Βιέννη. Τέλος, στο πολύ δυναμικό ελληνικό οικοσύστημα των start up αναφέρθηκε ο κ. Φραγκίσκος Θεοφύλακτος, CEO του Elevate Greece. Στην εκδήλωση, από πλευράς ΕΒΕΑ, συμμετείχε και το Μέλος Δ.Ε. και Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ, κα Μαρία Αρβανιτοπούλου. Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε Q&A και networking των επιχειρήσεων με τους εν λόγω φορείς. 

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE