Εκατοντάδες πεζοί αγρότες απέκλεισαν την Εθνική Οδό στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας

Share on:

Αμέσως μετά το πέρας της πανελλαδικής σύσκεψης στη Νίκαια, πλήθος αγροτών μετακινήθηκαν προς τον παρακείμενο κόμβο της εθνικής οδού με στόχο να πραγματοποιήσουν πεζοί συμβολικοί κατάληψη.

τους βρήκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ, ενώ μετά από διαπραγμάτευση αποφασίστηκε να τους επιτραπεί να πραγματοποιήσουν την κινητοποίησή τους για περίπου μισή ώρα, αφότου γίνουν οι απαραίτητες τροχονομικές ρυθμίσεις για την παράκαμψη της κυκλοφορίας.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκαμπου, κ. Γιάννης Κουκούτσης ευχαρίστησε τις αγρότες από όλη την Ελλάδα που στηρίζουν τις κινητοποιήσεις στη Λάρισα και τη Θεσσαλία, αναφέροντας πως «δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη των αγροτών και ότι η ένωσή μας δεν είναι μόνο στα λόγια, αλλά την κάνουμε πράξη. Προμετωπίδα μας πλέον είναι τα αιτήματα, έτσι όπως δόθηκαν από την Πανελλαδική Επιτροπή πριν λίγο από τη Νίκαια και αυτή η κίνηση καταδεικνύει σε όλους τους αποδέκτες πως ό,τι αποφασίσουμε ενωμένοι, μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε».

Νωρίτερα, σε μία σύσκεψη με αρκετή ένταση από πλευράς ομιλητών, αποφασίστηκε κλιμάκωση του αγώνα με δίωρους αποκλεισμούς στις εθνικές οδούς και απόβαση στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν 55 μπλόκα και 70 αγροτικοί συνεταιρισμοί απ’ όλη τη χώρα.

Φωτογραφίες και βίντεο: onlarissa, larissanet


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE