Εισαγγελική έρευνα για τα παιδιά των Παλαιοχριστιανών στην Κόρινθο

Share on:

Τις εισαγγελικές Αρχές κινητοποίησε η υπόθεση της κοινότητας “Παλαιοχριστιανών”, όπως αυτοαποκαλούνται, που ζει σε πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωριό Μάννα της Ορεινής Κορινθίας.

Πρόκειται για περίπου δέκα μέλη, ανάμεσά τους ένα ζευγάρι με πέντε παιδιά, καθώς και ορισμένα άλλα άτομα από διάφορες περιοχές της χώρας. Ολοι τους ζουν σε σπίτια από λάσπη, μαγειρεύουν με ξύλα, φτιάχνουν τόξα και βέλη, απορρίπτουν οτιδήποτε σχετίζεται με τη τεχνολογία, ενώ τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

Σύμφωνα με το Mega, υπάρχει εισαγγελική παραγγελία να απομακρυνθούν τα παιδιά ηλικίας 1, 6 και 13 ετών, από το συγκεκριμένο κοινόβιο και να πάνε σε άλλο μέλος της οικογένειάς τους και συγκεκριμένα σε κάποια θεία τους.

Οι εικόνες από τον χώρο όπου βρίσκονται τα τελευταία χρόνια τα μέλη της κοινότητας προκάλεσαν σοκ, καθώς μεταξύ άλλων έχουν ανοίξει ένα λαγούμι, στο εσωτερικό του οποίου έχουν δημιουργήσει και μία δική τους εκκλησία.

Πριν από λίγες ημέρες, τέσσερα μέλη της οικογένειας συνελήφθησαν για εμπρησμό αγροτικού αυτοκινήτου. Ένας κυνηγός υπέβαλε μήνυση κατά του πατέρα της οικογένειας, ισχυριζόμενος ότι έκαψε το όχημά του επειδή πήγε στην περιοχή να κυνηγήσει.Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας με τη συμβολή ΕΚΑΜ από την Αθήνα έφθασαν στο σημείο για να δουν τι έχει συμβεί. Δέχθηκαν επίθεση από την οικογένεια με ξύλα και όπλα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και έτσι είδε το φως της δημοσιότητας η ύπαρξη της εν λόγω κοινότητας.Μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας αποκάλυψε ότι ο εισαγγελέας ενημερώθηκε αμέσως και έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Κορίνθου και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης.

“Στο σημείο που ζει η οικογένεια δεν υπάρχει τουαλέτα, καμία συνθήκη υγιεινής, δεν υπάρχει νερό και στην οικογένεια υπάρχει και βρέφος και εγκυμονούσα γυναίκα.

Ο “πατριάρχης” όπως αυτοαποκαλείται δήλωσε πως υπάρχουν άλλες τέσσερις οικογένειες που ζουν έτσι.

Οι δύο έχουν εντοπιστεί στα Τρίκαλα και στην Άρτα και αναζητούνται οι άλλες δύο” συμπλήρωσε.

thetoc


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE