Έγκλημα στα Γλυκά Νερά| Κατάθεση που “καίει” τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Share on:

Ένα βήμα πιο κοντά στην ημέρα που θα σταθεί ενώπιον των τακτικών και των ενόρκων δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρίσκεται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προκειμένου να απολογηθεί για τον θάνατο της 21χρονης συζύγου του. Πραγματοποιήθηκε η κατάθεση μάρτυρα από την πλευρά της οικογενείας της Καρολάιν, ενω ακόμη εκκρεμούν η εξέταση δυο μαρτύρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Αύριο αναμένεται η απολογία του κατηγορουμένου, ανήμερα της συμπλήρωσης ενός χρόνου του εγκλήματος. Αυτές θα είναι και οι τελευταίες μαρτυρίες που θα ακούσουν οι δικαστές για την υπόθεση.

Καταθέτει η σύμβουλος ψυχικής υγείας η Άλκηση Ηγουμενάκη

Η μάρτυρας αναλύοντας τη δικογραφία της υπόθεσης και έχοντας δημιουργήσει το ψυχικό προφίλ του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου κατέληξε σε συγκεκριμένα δύο είδη διαταραχής προσωπικότητας.

«Η διαταραχή προσωπικότητας αποτελεί μια ομάδα διαταραχών όπου τα άτομα έχουν συνείδηση τι κάνουν, συναίσθηση του αποτελέσματος των πράξεων τους. Υπάρχει έπαρση και ναρκισσιστική διαταραχή, δηλαδή προκύπτει ένα αίσθημα μεγαλείου από τον έλεγχο της σχέσης και έλλειψη ενσυναίσθησης. Το βλέπουμε όταν δολοφονεί τη μητέρα του παιδιού του χωρίς να ενδιαφερθεί για το ότι θα πονέσει το παιδί του, όταν τοποθετεί το παιδί δίπλα στο άψυχο σώμα της μητέρας, είναι μια πολύ βάρβαρη κίνηση που συναντάμε στους πολέμους. Τα μωρά έχουν οπτικά και δερματικά ερεθίσματα. Όταν σκοτώνει το σκύλο, γιατί το ζώο ήταν και του παιδιού. Από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη μητέρα της Κάρολάιν, πως την προσεγγίζει στην κηδεία. Μια μάνα που πονάει την προστατεύουμε, δεν την βάζουμε να πληρώνει φέρετρα. Από τον τρόπο που κρατάει το παιδί στην κηδεία, εννέα μηνών για τέσσερις ώρες σε μια κηδεία που απ’ ό,τι ενημερώθηκα το φέρετρο άνοιξε κάποια στιγμή. Δεν χρειαζόταν να είναι εκεί. Αυτά όλα συντείνουν σε ψυχοπαθητική προσωπικότητα. Επίσης βλέπουμε μια αναζήτηση του θαυμασμού των άλλων. Βρήκε μια ανήλικη κοπέλα, πετούσε με το ελικόπτερο πάνω από το σχολείο. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα που ψάχνει ένας άνθρωπος για να φτιάξει μια σοβαρή σχέση. Ή ακόμη το πως αντιμετώπισε την απόρριψη και την πρόθεση της γυναίκας του να χωρίσουν».τόνισε η κυρία Ηγουμενάκη.

Η μάρτυρας μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο ο 34χρονος αντιμετώπισε την απόρριψη και την πρόθεση της γυναίκας του να χωρίσουν.

Πρόεδρος: Το αίσθημα της απόρριψης μπορεί να πυροδοτήσει επιθετικότητα σε σημείο ανεξέλεγκτο, έχει την ίδια ικανότητα να τιθασεύσει τα συναισθήματά του;

Μάρτυρας: Μπορεί κάποιος να το χειριστεί αν το επιθυμεί. Μπορεί να το ελέγξει, αλλά υπάρχει η τάση εκδίκησης. Το μέγεθος της εκδίκησης εναλλάσσεται.

Κατά τη γνώμη της ψυχιάτρου, δεν διακρίνεται πανικός από τον κατηγορούμενο, αλλά μόνο χειρισμός. «Βλέπω την τάση να χρησιμοποιεί το παιδί. Είναι κακοποίηση να το βάζει πάνω στην άψυχη μητέρα και να κάθεται τέσσερις ώρες στην κηδεία της. Το παιδί αντιλαμβάνεται κάτι. Η σκέψη είναι: “Δεν με ενδιαφέρει αν πονάει. Δεν με ενδιαφέρει αν το παιδί καίγεται από τον ήλιο, είναι η προέκταση μου, είναι δικό μου, μου, μου. Δεν με ενδιαφέρει”. Δεν τον ένοιαζε τίποτα. Λείπει απόλυτα το συναίσθημα. Πουθενά, ούτε για τη γυναίκα του ούτε για το παιδί του ούτε για το σκύλο», είπε η μάρτυρας.

Όσον αφορά την Καρολάιν, η μάρτυρας ανέφερε πως εντοπίζει στοιχεία κατάθλιψης, φαινόμενο που -όπως επεσήμανε- είναι συχνό σε νέες μητέρες που δεν έχουν υποστήριξη.

Πρόεδρος: Για την προσωπικότητά της τι μπορείτε να πείτε;

Μάρτυρας: Είχε αρχίσει να νιώθει την πίεση αλλά είχε αδυναμία στο να αντιμετωπίσει την κρίση. Αν μπορούσε να μιλήσει με κάποιους ανθρώπους, στη μητέρα της, στους φίλους της, ίσως να είχε προστατευθεί, να βοηθηθεί. Φοβόταν να κάνει αυτό το βήμα.

Πρόεδρος: Γιατί δεν τα έλεγε πουθενά, πιστεύετε;

Μάρτυρας: Θεωρώ ότι οι γονείς της δεν συμφωνούσαν με τη σχέση. Απλά την επέτρεψαν. Γι’ αυτό και είχε δισταγμό…

Πρόεδρος: Αυτό πού το ξέρετε;

Μάρτυρας: Μου το είπε η μητέρα της Καρολάιν. Θεωρούσαν ότι είναι πολύ μικρή, ότι δεν είναι έτοιμη για τέτοια. Για αυτό τα έκρυβε από τους γονείς της και παντρεύτηκε κρυφά στην Πορτογαλία. Δεν το ήθελαν ακόμα, δεν είχαν κάτι κατά του κατηγορουμένου. Φαντάζομαι ότι αυτός ήταν ο λόγος που η Κάρολαϊν δεν ήθελε να μιλήσει.

Ένσταση για να μη γίνει δεκτή η κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου

Σε υποβολή ένστασης προχώρησε η υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου προκειμένου να μην γίνει δεκτή η κατάθεση της σύμβουλος ψυχικής υγείας της Καρολάιν, Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου.

«Δεν έχει την ιδιότητα της ψυχολόγου και της κλινικής συμβούλου. Έχει υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις και δεν είναι σε θέση να εκφέρει άποψη για τις σχέσεις του ζευγαριού» ανάφερε ο συνήγορος του 33χρονου πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Πηγή:ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE