ΕΕ σε Ερντογάν | Άλλο η ένταξη νέων χωρών στο ΝΑΤΟ και άλλο στην ΕΕ

Share on:

Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και η ένταξη νέων μελών σε αυτό είναι διαφορετική διαδικασία από αυτή της διεύρυνσης της ΕΕ, ανέφερε η αναπληρώτρια της Κομισιόν Ντάνα Σπίναντ ερωτηθείσα σχετικά με τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και το μπλόκο της Άγκυρας στη Σουηδία για προσχώρηση στη βορειοατλαντική Συμμαχία.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «η ΕΕ έχει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία διεύρυνσης με πολύ πολύ ξεκάθαρο σύνολο βημάτων, τα οποία πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι υποψήφιες χώρες, ακόμα και όσες εύχονται να γίνουν υποψήφιες χώρες».

Υπενθυμίζεται ότι,  ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι οι Βρυξέλλες πρέπει να ανοίξουν την πόρτα για την ένταξη της Άγκυρας στην Ε.Ε. και σε αντάλλαγμα η Τουρκία μπορεί να ανοίξει την πόρτα για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

«Η Ε.Ε. κρατά στην πόρτα της την Άγκυρα επί 50 χρόνια» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σε δηλώσεις του ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. «Ανοίξτε τον δρόμο για εμάς και θα ανοίξουμε το δρόμο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ» τόνισε.

Με πληροφορίες της ert


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE