Ε.Ε | Μεγάλη βοήθεια για την Ελλάδα – 500 πυροσβέστες και επτά αεροπλάνα

Share on:

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν στείλει περίπου 500 πυροσβέστες και επτά αεροσκάφη σε όλη την Ελλάδα για να βοηθήσουν τη χώρα, δήλωσε την Τετάρτη 26/7 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Ο Γιάνεζ Λέναρτσιτς, Ευρωπαίος Επίτροπος για τη διαχείριση κρίσεων, ανέφερε σε δήλωσή του: «Μαζί, χρησιμοποιούμε τους διαθέσιμους πόρους για να σβήσουμε τις πυρκαγιές, να προστατεύσουμε τους πολίτες και τη φύση». Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου του Κοπέρνικου, ο αριθμός των περιουσιών που κάηκαν στην Ελλάδα φέτος είναι πάνω από τον μακροπρόθεσμο ετήσιο μέσο όρο.

Αναφέρθηκε επίσης ότι δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη εστάλησαν στην Τυνησία. Οι χώρες σε όλο τον κόσμο μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από τα κράτη μέλη της ΕΕ σε περίπτωση καταστροφής και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντονίζει την αποστολή εξοπλισμού πολιτικής προστασίας και εμπειρογνωμόνων. Μετά τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές, η ΕΕ έχει ενισχύσει την ετοιμότητά της για μεγάλες πυρκαγιές και αναπτύσσει ενεργά πυροσβέστες σε περιοχές υψηλού κινδύνου, ανέφερε το DPA.

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE