Δραματικό διάγγελμα Νετανιάχου | “Η μοίρα του Ισραήλ κρέμεται από μία κλωστή”

Share on:

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προχώρησε σε ένα δραματικό, έκτακτο διάγγελμα.

«Αφήνουμε κάθε άλλη σκέψη στην άκρη… Η μοίρα της χώρας μας κρέμεται από μια κλωστή» δήλωσε, ανακοινώνοντας την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης.

Ο Νετανιάχου, με τον Μπένι Γκαντζ στο πλευρό του, επικεφαλής του κεντρώου αντιπολιτευόμενου κόμματος «Εθνική Ενότητα», επισήμανε πως «παραμερίζουμε όλες τις διαφορές μας για να πολεμήσουμε έναν εχθρό χειρότερο από το Ισλαμικό Κράτος».

«Οι πολίτες του Ισραήλ είναι ενωμένοι, θα δουλέψουμε πλάι πλάι για το καλό όλου του Ισραήλ. Είδαμε αυτούς τους βάρβαρους, ένας εχθρός που είναι χειρότερος του ISIS», είπε σε δραματικό τόνο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ισραήλ-Νετανιάχου: Μικρά παιδιά πυροβολήθηκαν στο κεφάλι, γυναίκες και άντρες κάηκαν ζωντανοί
«Μικρά παιδιά, κορίτσια και αγόρια με χειροπέδες στα χέρια πυροβολήθηκαν στο κεφάλι, άντρες και γυναίκες κάηκαν ζωντανοί, νέες γυναίκες βιάστηκαν, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν ακόμα και ομαδικές καύσεις ανθρώπων», ανέφερε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου για τις αποτρόπαιες ενέργειες της Χαμάς έναντι του άμαχου πληθυσμού.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι το Ισραήλ αντεπιτίθεται. «Κάθε μέλος της Χαμάς είναι ένα πτώμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, χαρακτήρισε την υποστήριξη των ΗΠΑ «κρίσιμης σημασίας» για τον αγώνα του Ισραήλ.

«Στεκόμαστε δίπλα-δίπλα και στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα στους Ισραηλινούς πολίτες αλλά και στους αντιπάλους: είμαστε ενωμένοι», δήλωσε από την πλευρά του ο Μπένι Γκαντζ.

«Η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ τρεις ημέρες πριν από την επίθεση της Χαμάς» λένε οι ΗΠΑ
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, μιλώντας για τη δολοφονική επίθεση της Χαμάς σε άμαχους Ισραηλινούς, ανέφερε ότι «τέτοια βαρβαρότητα δεν έχουμε βιώσει από το Ολοκαύτωμα».

«Ήταν η χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Αυτό που συνέβη δεν έχει συμβεί στον εβραϊκό λαό από το 1945», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα εξαλείψουμε τη Χαμάς… Η Χαμάς, το ISIS της Γάζας, θα εξαλειφθεί από προσώπου γης», υπογράμμισε ο Γκαλάντ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να σκοτώνεις παιδιά του Ισραήλ και εμείς να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα», προσέθεσε.

Ισραήλ: Ολιγομελές Πολεμικό Συμβούλιο για να διευθύνει τον πόλεμο με τη Χαμάς
Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Times of Israel», θα συγκροτηθεί ένα ολιγομελές Πολεμικό Συμβούλιο για να διευθύνει τον πόλεμο με τη Χαμάς, όπως είχε ζητήσει ο Γκαντζ. Σε αυτό το συμβούλιο θα συμμετέχουν μόνον ο Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκαλάντ και ο Μπένι Γκαντζ.

Μία θέση στο Πολεμικό Συμβούλιο έμεινε ανοιχτή για τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος όμως αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης αν δεν αποχωρήσουν από τον νυν κυβερνητικό συνασπισμό τα ακροδεξιά κόμματα.

Πηγή:iefimerida.gr

 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE