Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 11 Απριλίου | 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Share on:

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Πέμπτη 11 Απριλίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα (11/4) με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν μαθήματα DIY – Xρηστικά αντικείμενα από ύφασμα

Η βιώσιμη κατανάλωση και η περιβαλλοντικά συνειδητή συμπεριφορά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο παγκοσμίως. Η καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης και της κοινωνικής ευθύνης είναι το κλειδί για την ευαισθητοποίηση όλων μας καθώς και η συνειδητοποίηση της έννοιας «περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

“Με τα εργαστήρια του Goethe-Institut Athen και τις δράσεις μας επιδιώκουμε να πετύχουμε μακροπρόθεσμη αλλαγή συνηθειών σε επίπεδο κοινότητας στο παρόν και βαθύτερη αλλαγή νοοτροπίας σε επίπεδο πόλης στο μέλλον” λένε οι διοργανωτές. Σε συνεργασία με την απ’Ουσία την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, 19:00 – 20:30, στο DIY εργαστήριο, θα μάθουμε πώς να φτιάχνουμε τσάντες από παλιές μπλούζες καθώς και DIY τσαντάκια για το κινητό! Ανανεώνουμε τα παλιά μαξιλάρια μας, τους αλλάζουμε χρώμα, τους δίνουμε νέο στυλ και μεταμορφώνουμε τον καναπέ μας. Με χειροποίητα πομ-πον θα διακοσμήσουμε τις γωνίες των μαξιλαριών μας και θα χαρίσουμε στα μαξιλάρια ένα νέο στυλ. Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000.

Δωρεάν ομαδική εικαστική έκθεση

Το project #23 #24 Αποφθέγματα συνεχίζεται με την έκτη ομαδική εικαστική έκθεση στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με θέμα τη φράση “Η τέχνη είναι το δέντρο της ζωής” που είπε ο Άγγλος ποιητής, ζωγράφος και μυστικιστής William Blake (Ουίλιαμ Μπλέηκ).

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου, ο οποίος σημειώνει σχετικά με την έκθεση:

“Σε αυτό το δέντρο, στον κορμό του, τα φύλλα του και τις ρίζες του κρύβεται ίσως η ύπαρξή μας, ενώ τα κλαδιά του απλώνονται ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε και να κοινωνήσουμε ιδέες, έννοιες, εξελίσσοντας τηνπροσωπική μας ιστορία και μοίρα που αφήνει πίσω της το μοναδικό μας αποτύπωμα. Η τέχνη εμπνέει και εμπνέεται, δημιουργεί και δημιουργείται, αναπτύσσει και αναπτύσσεται μέσα από τους δημιουργικούς διαλόγους που προϋποθέτουν ελευθερία. Αυτή η ελευθερία είναι το μοναδικό λίπασμα που της δίνει δικαίωμα λόγου, ύπαρξης και τη διορατικότητα, το ξεχωριστό χαρακτηριστικό της που της προσφέρει απλόχερα το επόμενο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, αυτό της διαχρονικότητας. Γι’ αυτό η προστασία της ελευθερίας της είναι το αναφαίρετό της δικαίωμα που η Τέχνη το αναγνωρίζει σε αυτόν που την δημιουργεί, τον Άνθρωπο που είναι ο φορέας της ζωής της. Το έχουμε καταλάβει ίσως καιρό, όμως τώρα είναι ο καιρός να προστατεύσουμε την Τέχνη ώστε να έχουμε Ζωή.”

Δωρεάν συναντήσεις της Πέμπτης στην Ελληνοαμερικανική

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον “Φωτογραφικό Κύκλο” παρουσιάζουν online τις “Συναντήσεις της Πέμπτης”. Στις “Συναντήσεις της Πέμπτης”, ο Πλάτων Ριβέλλης επιλέγει και παρουσιάζει σύγχρονους Έλληνες φωτογράφους-μέλη του “Φωτογραφικού Κύκλου”, αναλύει το καλλιτεχνικό έργο τους και συνομιλεί μαζί τους για τις θεματικές, τις προσεγγίσεις και τις επιλογές τους. Στην συνέχεια, το κοινό θέτει τα ερωτήματά του καθώς και τις σκέψεις του σχετικά με τις φωτογραφίες που προβλήθηκαν.

H τέταρτη παρουσίαση του έτους πραγματοποιείται στις 11 Απριλίου, ώρα 19:00 και εστιάζει στο έργο του Παναγιώτη Μαρκολέφα, της Νατάσας Αγγιστριώτη και της Ειρήνης Κορινθίου. Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας Zoom με ελεύθερη παρακολούθηση για όλους κατόπιν προεγγραφής. Περισσότερα στο hau.gr.

Marina Leon ”A night at the opera” – Στο Φουαγιέ του Θεάτρου Παλλάς

Χρώματα, συναισθήματα και μουσικές αναμιγνύονται στην παλέτα της ζωής και μας χαρίζουν πολύχρωμες ιστορίες, με επίκεντρο την γυναίκα, στην έκθεση ζωγραφικής της Μαρίνας Λεόν, «Μια νύχτα στην Όπερα…», που παρουσιάζεται στο Θέατρο Παλλάς.

Η ζωγράφος παρουσιάζει 23 έργα διαφορετικών διαστάσεων με επίκεντρο την γυναίκα.  Ο θεατρικός συγγραφέας και πεζογράφος Γιώργος Μανιώτης αναφέρει μεταξύ άλλων για την ζωγραφική της Μαρίνας Λεόν: “Η ευδαιμονία των ανθέων παγιδεύει τις γυναίκες. Στην αρχή μια τέτοια ζωή μοιάζει με όνειρο. Ένα όνειρο γεμάτο άνεση και πολυτέλεια που σε μεθά με τις ευωδιές του και σφραγίζει το νου και την ψυχή με τα λαμπερά του χρώματα. Καθώς όμως ο χρόνος περνά, οι ανθοδέσμες που εστόλιζαν μια ναρκωμένη φαντασία εγκαθίστανται στις κεφαλές και αρχίζουν σιγά σιγά να σβήνουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων και όλες τις αισθήσεις. Σφραγίζουν με τα ροδοπέταλα τα μάτια, κλείνουν με σκληρά φυλλώματα τις μύτες, με κρίνα και κισσούς τα ώτα, αφήνοντας ελεύθερα τα χείλια μονάχα για να φιλούν τους συντρόφους και ευεργέτες…” Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Γούνας. Μέχρι 14/4.

πηγή:News24/7


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE