Δολοφονία Λυγγερίδη | Πώς ο “Κοντός” και ο μάνατζερ τράπερ οργάνωσαν την επίθεση 

Share on:

Για την ανάλυση των 8,5 GB βιντεοληπτικού υλικού της υπόθεσης του Ρέντη, περίπου 25 λεπτά διάρκειας, χρειάστηκαν 100 αστυνομικοί, οι οποίοι τοποθέτησαν τον κάθε δράστη και κατηγορούμενο, στη θέση του μέσα στην εξέδρα αλλά και έξω από το κλειστό γυμναστήριο. Η έξοδος των χούλιγκαν καταγράφεται κατά τη διάρκεια του 1ου σετ, όταν το σκορ ήταν 18-12.

Ο 27χρονος μάνατζερ τράπερ φαίνεται να συνομιλεί με τον 40χρονο αρχηγό της θύρας 7, τον επονομαζόμενο “Κοντός”, που βρίσκεται μέσα στο παρκέ. Πληκτρολογεί κάτι στο κινητό του και βγαίνει από το γήπεδο. Σύμφωνα με 11 καταθέσεις “Κοντός” και Μάνατζερ τράπερ, μοιράζουν τις ναυτικές φωτοβολίδες και μολότοφ μέσα από έναν σάκο. “Πάρτε όλοι από εδώ” “ελάτε όλοι έξω” τους φώναζαν. Τους είπαν ότι θα είναι οι “μπροστινοί”, να τους ακολουθήσουν και όταν εκτοξεύσει ο Κοντός την πρώτη μολότοφ να ξεκινήσουν μαζική επίθεση. Ο μάνατζερ τράπερ κρατούσε έναν στυλό εκτόξευσης φωτοβολίδας, μια ναυτική φωτοβολίδα και μία μολότοφ, μία από αυτές την έδωσε στον 18χρονο δράστη της δολοφονίας του αστυνομικού.

Ένας 22χρονος είναι εκείνος που μεταφέρει το σύνθημα των “μεγάλων” για τις επιθέσεις, φορά κουκούλα και βγαίνει με μολότοφ στα χέρια. Σύμφωνα με τον 67Ε είναι εκείνος που νωρίτερα κατασκεύαζε εκρηκτικές μολότοφ στις σκάλες του γηπέδου.

Ένας 23χρονος κατηγορούμενος κάνει σήμα με το αριστερό χέρι να τον ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Αυτός ο 23χρονος τον Φεβρουάριο του 2022 είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για διάρρηξε σε κατάστημα στην Κηφισιά με λεία 160.000 ευρώ και 500 χρυσές λίρες. Σε μία άλλη εικόνα φαίνεται ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που έχει ομολογήσει ότι έριξε την μοιραία ναυτική φωτοβολίδα στον Γιώργο Λυγγερίδη, ο οποίος φόρεσε κουκούλα και βγήκε από το γήπεδο. Ο 18χρονος προφυλακισμένος καθ’ ομολογία δράστης φαίνεται σε άλλο στιγμιότυπο, ενώ μετά τις επιθέσεις σύμφωνα με την κατάθεση του αδερφού του φαίνεται ανήσυχος. Σύμφωνα με 4 καταθέσεις συλληφθέντων και δύο ακόμη από τους προστατευόμενους μάρτυρες 67ΣΤ και 67Ε συμμετείχε ενεργά στα επεισόδια.

Στα συμπεράσματα της έκθεσης ανάλυσης του υλικού είναι σημαντικά τα στιγμιότυπα της συνομιλίας ανάμεσα στον 40χρονο “Κοντός” τον αρχηγό της θύρας 7 και τον 27χρονο μάνατζερ τράπερ, ο οποίος αμέσως πληκτρολογεί στο κινητό του και βγαίνει από το γήπεδο, συνομιλώντας με τον 31χρονο “Καρχαρία” και έναν 29χρονο από την Αλβανία, οι οποίοι διαβιβάζουν το μήνυμα της επίθεσης μέσω δύο “μικρών”, 22 και 23 χρόνων αντίστοιχα.

Σταδιακά μέχρι τις αρχές του 2ου σετ βγαίνουν έξω η ομάδα κρούσης περίπου 90 ατόμων. Μετά τις επιθέσεις κάποιοι έκαψαν τα ρούχα τους και κάποιοι άλλοι αντάλλαξαν με άλλους.

Πηγή: thetoc.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE