Δημοσκόπηση στην Γαλλία δείχνει νικήτρια την Λεπέν στις επόμενες εκλογές

Share on:

Τρία χρόνια πριν τις προεδρικές εκλογές, και η Μαρίν Λε Πεν, βρίσκεται στην κορυφή στην πρόθεση ψήφου,  σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop-Fiducial* για την Valeurs Actuelles.

Όποιος από την πλευρά Μακρόν είναι υποψήφιος, θα χάσει από την κ. Λε Πεν, η οποία θα συγκέντρωνε το 36% των ψήφων στην πρόθεση ψήφου, πολύ μπροστά από τον πρώην πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ ή τον Γκαμπριέλ Ατάλ που θα έπαιρναν περίπου 22%.

Τώρα, σε τυχόν δεύτερο γύρο με έναν εκ των 2, η Μαρίν Λε Πεν κερδίζει τον Γκαμπριέλ Ατάλ, και ισοβαθμεί με τον Εντουάρ Φιλίπ (50-50).

«Μια νίκη της Μαρίν Λε Πεν  δεν είναι πλέον αδιανόητη: το σενάριο δεν ήταν ποτέ τόσο αληθοφανές, δεδομένων των αριθμών», λέει ο Ζερόμ Φουρκέ, πολιτικός επιστήμονας και διευθυντής του Τμήματος Γνώμης του Ifop.

Η δυναμική του Εθνικού Συναγερμού, άλλωστε, επιβεβαιώνεται και ενισχύεται από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση και εν όψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Με 36% στην πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο, η Μαρίν Λε Πεν πέτυχε την καλύτερη επίδοση δημοσκοπήσεων της πολιτικής της καριέρας… και αύξησε περαιτέρω το προβάδισμά της έναντι των αντιπάλων της.

Με την υποστήριξη του Μακρόν στο Matignon (την πρωθυπουργική κατοικία) ο Γκαμπριέλ Ατάλ (22%) δεν είναι σε θέση, προς το παρόν, να επωφεληθεί από τη νέα του θέση για να ξεπεράσει τον πάντα διακριτικό αλλά σταθερό Εντουάρ Φιλίπ (22%). Πίσω, μόνο ο Ζαν Λυκ Μελανσόν (14%) ξεπερνά το συμβολικό διψήφιο σκορ.

Πηγή: naftemporiki.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE