Δημοσκόπηση για τον Νετανιάχου | Το 86% τον θεωρεί υπεύθυνο για το μακελειό

Share on:

Κόλαφος είναι για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου η δημοσκόπηση της Jerusalem Post, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων τον θεωρεί υπεύθυνο για το μακελειό με τη Χαμάς και ζητά την παραίτησή του. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το 86% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση του Dialog Center – συμπεριλαμβανομένου του 79% των υποστηρικτών του κυβερνητικού συνασπισμού – είπαν ότι θεωρούν την αιφνιδιαστική επίθεση από τη Γάζα ως «αποτυχία της ηγεσίας της χώρας».

Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση (94%) δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ ευθύνεται σε κάποιο βαθμό για την έλλειψη ετοιμότητας που κατέστησε δυνατή την επίθεση στο νότο. Το 75% μάλιστα απάντησε ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, στη δημοσκόπηση συμμετείχαν συνολικά 620 Ισραηλινοί εβραίοι από διάφορες περιοχές της χώρας. Από αυτούς, το 56% δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Νετανιάχου πρέπει να παραιτηθεί στο τέλος του πολέμου. Το 28% των ψηφοφόρων του κυβερνητικού συνασπισμού δήλωσε συμφωνεί με αυτήν την άποψη.

Επιπλέον, το 52% των ερωτηθέντων είπαν ότι θα επιθυμούσαν σε μελλοντικό χρόνο να παραιτηθεί και ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιόαβ Γκαλάντ.

Τέλος, οι περισσότεροι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν εμπιστεύονται την παρούσα κυβέρνηση να ηγηθεί του πολέμου στη Γάζα. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν τη χθεσινή συμφωνία Νετανιάχου με την αντιπολίτευση για σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: pronews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE