Δήμος Αθηναίων | Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε χώρους πολιτισμού

Share on:

Οι κήποι και οι αυλές των Μουσείων και των Χώρων Πολιτισμού του Δήμου της Αθήνας ανοίγουν και φέτος για τα παιδιά της πόλης, με μοναδικά καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα, με ελεύθερη συμμετοχή

Οι πράσινοι κήποι και οι όμορφες αυλές των Μουσείων και των Χώρων Πολιτισμού της πόλης, υποδέχονται κι αυτό το καλοκαίρι τα παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών με τις οικογένειες τους, για να συμμετάσχουν σε μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρει δωρεάν, από 16 Ιουνίου έως 16 Σεπτεμβρίου 2023, ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Πού θα πραγματοποιηθούν οι εκπαιδευτικές δράσεις του Δήμου
Οι εκπαιδευτικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, στην Πινακοθήκη, στο Κέντρο Τεχνών, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων και στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Τα προγράμματα, τα οποία σχεδιάστηκαν και θα υλοποιηθούν από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΠΑΝΔΑ, πραγματεύονται ποικίλα θέματα και με όχημα τον πολιτισμό, στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά και  κοινωνικά ζητήματα, καθώς και στη γνώση και τον  προβληματισμό  που γεννάται διαβάζοντας τα έργα τέχνης, αλλά και τα ανασκαφικά ευρήματα.

«Οι υπαίθριες εκπαιδευτικές δράσεις στα μουσεία και στους χώρους πολιτισμού του ΟΠΑΝΔΑ αποτελούν μια ακόμα ποιοτική, δημιουργική αλλά και διασκεδαστική πρότασή μας για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών της πόλης μας αυτό το καλοκαίρι. Μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού μας σχεδιάσαμε εξαιρετικά πρωτότυπα προγράμματα για μικρούς και μεγάλους παραθεριστές της Αθήνας, που καλούνται να παίξουν κάνοντας βουτιές στην ιστορία, την τέχνη και το περιβάλλον με άξονα τη δημιουργία και τη γνώση», αναφέρει σε δήλωσή της η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραμπατζή.

Οι δράσεις αναλυτικά:

«Το δέντρο της ζωής»
Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ένα από τα πρώτα οικολογικά μηνύματα στην ιστορία της ανθρωπότητας το οποίο κρύβεται στον αρχαίο ελληνικό μύθο του Ερυσίχθονα! Το «δέντρο της ζωής» που αποτελεί κοινό τόπο στην παγκόσμια μυθολογία αλλά και στην τέχνη, μεταμορφώνεται σε ένα διαδραστικό παιχνίδι που αναδεικνύει έννοιες όπως βιωσιμότητα, προστασία βιοποικιλότητας, παγκόσμια υγεία, κ.λ.π. και δίνει αφορμή για πρωτότυπες εικαστικές δραστηριότητες!
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3414466 & 210 3452150, Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00-14:00.

«Χνάρια στο νερό, στον αέρα, στη γη»
Με πρωταγωνιστές τη φύση και τις καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με περιβαλλοντικά ζητήματα που οδηγούν με αυξανόμενη ταχύτητα στην κλιματική αλλαγή. Ελάτε να προβληματιστούμε και να δώσουμε απαντήσεις για τον τρόπο που επηρεάζουν οι ανθρώπινες ενέργειες το νερό, τον αέρα και τη γη, τις συνέπειες των δράσεών μας στο περιβάλλον και τις πρακτικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να φερθούμε «φιλικά» στον πλανήτη μας, με εργαλεία μας την σκέψη και τη συζήτηση, το πείραμα και την παρατήρηση, τις εικαστικές δραστηριότητες, αλλά και την καλή διάθεση.
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 7232604 & 210 7248150, Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00-14:00.

«Περίπατος στο Πάρκο Ελευθερίας!»
Ελάτε να περπατήσουμε στο πάρκο, να μάθουμε την ιστορία του και να γνωρίσουμε τα δέντρα και τα φυτά του!
Στο τέλος της βόλτας μας θα δημιουργήσουμε το δικό μας φυτολόγιο με λουλούδια, φύλλα και κλαδάκια.
Σας περιμένουμε!
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 7232604 & 210 7248150, Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00- 14:00.

«Νερό…αν δεν κάνουμε αγώνα δεν θα μείνει ούτε σταγόνα!»
«Διαδηλώνουμε» στο Πάρκο Ελευθερίας για την αλόγιστη χρήση του νερού με κεντρικό σύνθημα «Αν δεν κάνουμε αγώνα δεν θα μείνει ούτε σταγόνα!»
Θα ακολουθήσει αναπαράσταση του παραδοσιακού εθίμου «Περπερούνα».
Καλούμε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν με την … «γονική συναίνεση»!
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3243987 & 210 3243972, Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00-14:00.

«Μάντεψε ποιος είμαι!»
Εικαστικό εργαστήρι κατασκευής των δικών μας μοναδικών και πολύχρωμων διαβατηρίων.
Η ζωή είναι ένα ταξίδι και εμείς όλοι είμαστε πολίτες του κόσμου, κάτοικοι του πλανήτη Γη. Συνταξιδιώτες μας, οι άλλοι άνθρωποι, αλλά και όλα τα ζώα, ολόκληρη η φύση!
Πώς όμως βλέπουμε ο ένας τον άλλο αλλά και εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας;
Φαντάσου να είχαμε ένα διαβατήριο που αντί για το ύψος μας θα αναγράφεται το αγαπημένο μας χρώμα! Φαντάσου, αντί για φωτογραφία να είχε μια ζωγραφιά του εαυτού μας που θα φτιάχναμε μόνοι μας!
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 5142138, Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00-15:00

Πηγή: iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE