Δίκη Τοπαλούδη| Μεγάλη ένταση στο δικαστήριο

Share on:

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στους δυο κατηγορούμενος για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Το δικαστήριο με την ετυμηγορία του δεν διαφοροποιήθηκε από την πρωτόδικη απόφαση που έκρινε ενόχους για την ανθρωποκτονία και τον βιασμό της φοιτήτριας.

«Εγώ αποχωρώ»

Και οι δύο ζήτησαν τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας, του πρότερου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ενώ η πλευρά του 26χρονου ζήτησε και τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

«Δεν είναι αυτή αγόρευση για ελαφρυντικά, εγώ αποχωρώ», είπε σε έντονο τόνο ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη Βαγγέλης Γκιουγκής και έφυγε από τη δικαστική αίθουσα.

Η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών περιστάσεων που αιτήθηκαν οι κατηγορούμενοι.

Για το αίτημα αναγνώρισης της μετεφηβικής ηλικίας η εισαγγελέας ανέφερε:
«Πράγματι πληρούν το ηλικιακό κριτήριο πλην όμως προκύπτει ότι από τον τρόπο δράσης τους και την πρότερη παραβατική συμπεριφορά (ναρκωτικά) και κλοπές, δεν μπορεί να αποδοθεί σε μετεφηβική ανωριμότητα. Η συμπεριφορά τους δεν ήταν απερισκεψία, ήταν συνειδητή επιλογή βάσει εγκληματικού σχεδίου.

Τόνισε ότι δεν μπορεί να αναγνωριστεί πρότερος σύννομος βίος, καθώς κατ’επανάληψη ειπώθηκε ότι έκαναν χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Αβάσιμο χαρακτήρισε και τον ισχυρισμό του 26χρονού Ροδίτη ότι οδηγήθηκε στο έγκλημα ύπο καθεστώς απειλής καθώς δεν αποδείχθηκε.

Σε ό,τι αφορά το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, η εισαγγελέας τόνισε: «Απαιτείται θετική δραστηριότητα και συμπεριφορά. Επί μία εβδομάδα δεν παρουσιάστηκαν στις αρχές. Προσποιούνταν υπερβολικά συμπτώματα ψυχιατρικής διαταραχής.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για άλλη πράξη βιασμού. Δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι έχουν αποτινάξει το παρελθόν».

Εκτός ορίων οι γονείς της φοιτήτριας

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία εισήλθε στη δικαστική αίθουσα και βρισκόταν κοντά στις θέσεις των καταδικασθέντων δεν άντεξε και φώναξε στον 36χρονο Ροδίτη:

«Να σε καμαρώσω θέλω, να σε δω».
Την απάντηση της την έδωσε η Πρόεδρος: «εάν δεν μπορείτε να αντέξετε, περάστε έξω παρακαλώ.»

Με κλάματα άκουσε την απόφαση για το φρικτό έγκλημα σε βάρος της κόρης του ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Στο δικαστήριο επικράτησε ένταση όταν τα μέλη της οικογένειας της φοιτήτριας ακούγοντας τον συνήγορο του κατηγορούμενου Ροδίτη να χαρακτηρίζει μη αποτρόπαιο το έγκλημα. Τότε οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασαν σε φωνές και κατάρες και χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την αίθουσα.

«Είσαι υπερασπιστής του φονιά ! Τι λες ρε; Ντροπή σου! Τα κ@λ@παιδα, τα τέρατα, άκου δεν ήταν αποτρόπαιο» ήταν μερικά από τα όσα ακούστηκαν εντός της δικαστικής αίθουσας.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν η Μάγδα Φύσσα, που ήταν δίπλα τους σε όλο αυτό τον αγώνα. Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, ως ένδειξη συμπαράστασης στους γονείς της φοιτήτριας ήταν εκεί. Ακόμη στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης. 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE