Δίκη Τοπαλούδη| Αναβολή της ετυμηγορίας

Share on:

Για την Παρασκευή 20 Μαΐου μετατίθεται η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου όσον αφορά τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση του βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη. 

Στη σημερινή συνεδρίαση, μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε πως τακτικοί και λαϊκοί δικαστές θα ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους έπειτα από δυο ημέρες. Να σημειωθεί πως οι δύο νεαροί, πρωτόδικα, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και επιπλέον 15 κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό της νεαρής φοιτήτριας.

Η αγόρευση “έκρηξη”

Η αγόρευση του δικηγόρου του αλβανικής καταγωγής κατηγορουμένου προκάλεσε την «έκρηξη» των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη με τους αστυνομικούς να τους απομακρύνουν από την αίθουσα για να ηρεμήσουν.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία σημείωσε: «Όπως είδατε δεν δέχομαι τον βιασμό αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω, ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονία, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγγνώμη, αυτό το άτομο με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι αυτόβουλου, να αγαπάνε την οικογένεια τους και να μην ακούνε τους φίλους τους όταν δεν πρέπει».

Οι τόνοι σε αυτό το σημείο ανέβηκαν με τους γονείς της άδικης Ελένης οργισμένους από όσα άκουσαν. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε γρήγορα με την παρέμβαση των αστυνομικών που συνόδευσαν το ζευγάρι εκτός αίθουσας.

Η διαδικασία έκλεισε με την ερώτηση της προέδρου προς τους δύο νεαρούς εάν επιθυμούν να προσθέσουν κάτι επιπλέον από εκείνα που είπαν απολογούμενοι.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία κατηγορούμενος σηκώθηκε πρώτος από το εδώλιο.

Κατηγορούμενος: Κυρία πρόεδρε, θέλω να πω ότι δεν φταίω.

Πρόεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι άλλο;

Κατηγορούμενος: Όχι.

Οι γονείς της φοιτήτριας ζητούν να μη «σπάσουν» τα ισόβια των δύο υπαίτιων για την αποτρόπαια δολοφονία της κόρης τους και η έκτιση των ισοβίων «να είναι ισόβια».


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE