Δίκη Λιγνάδη| Η δίκη έχει συνεχώς απρόοπτα

Share on:

Με τις καταθέσεις των μαρτύρων συνεχίζετε η δίκη του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείτε για βιασμό.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η κατάθεση του τέταρτου καταγγέλλοντα, ο οποίος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από την μεριά της υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη. Πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα, ο οποίος έχει καταγγείλει το 2015, πως βιάστηκε 2 φορές από τον σκηνοθέτη ενώ ήταν ακόμη ανήλικος. Σύμφωνα με την κατάθεση του, το περιστατικό συνέβη όσο τον φιλοξενούσε στο σπίτι του στο Μεταξουργείο.

Στην κατάθεσή του μέχρι σήμερα έχει κάνει λόγο για μία διάθεση επιβολής και κυριαρχίας του κατηγορούμενου επάνω του, ενώ ο ίδιος εξήγησε πως ένιωθε πάντα το αίσθημα της ενοχής για τον βιασμό του. «Μονίμως η αίσθηση που είχα ήταν ότι εγώ το προκάλεσα. Όταν αρνήθηκα τον στοματικό έρωτα στον κατηγορούμενο τα κατάφερα γιατί είχα περάσει πολλές στιγμές κακοποίησης στο παρελθόν και δεν άντεχα άλλο αυτό το πράγμα. Ο τρόπος που μου επιβαλλόταν και τις δύο φορές, έδειχνε ότι επιβεβαιωνόταν. Έκανε το δικό του κομμάτι, ευχαρίστησε τον εαυτό του, όχι εμένα. Το έκανε πάνω μου και έφυγε», είπε χαρακτηριστικά.

Η πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη αμφισβητεί έντονα και αυτή την καταγγελία. Μάλιστα, ο συνήγορος του κ. Αλέξης Κούγιας, απηύθυνε δεκάδες ερωτήσεις στο μάρτυρα προσπαθώντας να πλήξει την αξιοπιστία του.

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση ενός μάρτυρα, ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία ήταν παρόν σε ένα από δύο περιστατικά βιασμού.

«Την πέμπτη φορά που συνάντησα τον κατηγορούμενο ήταν σπίτι του. Ήμουν μόνο εγώ και ο Π. . Μετά από λίγο έρχεται ο Τ και ο Σ (δεύτερος μηνυτής). Υπήρχε ερωτική διάθεση ανάμεσα σ´ εμένα και τον Π. Ακούω μία φωνή να λέει να πάμε στο δωμάτιο. Έπειτα πήγαμε στο δωμάτιο. Ξάπλωσα στο κρεβάτι και από δίπλα αριστερά κάθισε ο Π. Πέρασαν λίγα λεπτά και συζητούσαμε ουσιαστικά τι γίνεται μεταξύ μας» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος : Γιατί επιλέξατε υπνοδωμάτιο;

Μάρτυρας : Θα ήμασταν πιο άνετα. Μόνοι μας, δεν θα μας άκουγε κάποιος άλλος

«Ξαφνικά ανοίγει απότομα η πόρτα βλέπω τον κατηγορούμενο να μπαίνει γρήγορα στο δωμάτιο, σε πλήρη στύση τελείως γυμνό και να ορμάει καταπάνω μας. Πιάνει τον Π., κατεβάζει το παντελόνι και εισχωρεί μέσα του. Έγινε πάρα πολύ γρήγορα, πάρα πολύ απότομα. ο Π. ήταν ξαπλωμένος πάνω μου. Έφυγα τρέχοντας, είχα φρικάρει, είχα φοβηθεί παρά πολύ, είχα παγώσει, έπαθα σοκ», περιέγραψε ο μάρτυρας με τη φωνή του να σπάει από την συναισθηματική φόρτιση και συμπλήρωσε απαντώντας σε ερωτήσεις της Προέδρου:

«Φοβήθηκα. Μπορούσε να μου κάνει κι εμένα κακό. Το έβλεπα να γίνεται. Δεν το συζήτησα με κανέναν. Το μόνο που μπόρεσα να παρατηρήσω στη συμπεριφορά του Π. ήταν να έχει αποστροφή, να δείχνει πόνο. Έβλεπα πόνο στα μάτια του . Έφυγα και πήγα στο σαλόνι. Έμεινα γιατί ήθελα να δω τον Π. να βγαίνει από το δωμάτιο».

Πρόεδρος : Εσείς τι καταλάβατε;

Μάρτυρας : Ήταν βιασμός. Έγινε πάνω στο σώμα μου!

Εισαγγελέας : Τι φοβηθήκατε;

Μάρτυρας : Τον κατηγορούμενο

Εισαγγελέας : Γιατί;

Μάρτυρας : Θα μπορούσε να βιάσει κι εμένα

Ο μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις από την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη σχετικά με το πως αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και τις συνθήκες τέλεσης του καταγγελλόμενου βιασμού καθώς ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά την πράξη του βιασμού.

«Η άσκηση ψυχολογικής πίεσης υπήρχε από τον κατηγορούμενο, ανέκαθεν, ανεξάρτητα από τις πράξεις που υπέστην » είπε ο μάρτυρας, προσθέτοντας «η αίσθηση που μου δινόταν ήταν αυτή της ψυχολογικής βίας. Στις πράξεις που περιγράφω υπήρχε και σωματική βία»

Δήλωση συνήγορου υπεράσπισης

«Είναι μια δίκη που παρουσιάζει συνεχώς απρόοπτα, με κορυφαίο την εξαφάνιση του φερόμενου ως τρίτου βιασθέντος, ο οποίος αντί να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του, επιλέγει να επικοινωνήσει με μια δημοσιογράφο, όπως ισχυρίζεται και η ίδια. Εμείς δεν τον έχουμε δει ποτέ. Η λογική επεξεργασία όλης αυτή της συμπεριφοράς δεν οδηγεί στην αποδοχή ότι πρέπει να ήταν το συγκεκριμένο πρόσωπο. Τον αναζητεί η ελληνική αστυνομία και κυρίως όμως τον αναζητεί το δικαστήριο. Τον αναζητεί ο εισαγγελέας της έδρας με υπεράνθρωπες προσπάθειες.» αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας.

Το δικαστήριο συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση. Η δίκη συνεχίζεται στις 27 Μαΐου.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE