Δίκη Φιλιππίδη| «Έπεσε πάνω μου σαν άγριο θηρίο, φώναζα» 

Share on:

Όλη η σοκαριστική κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας

Χθες ξεκίνησε ξανά η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με την δεύτερη καταγγέλλουσα να καταθέτει την απόπειρα βιασμού που υπέστη από τον συνάδελφο της.
Σε αντίθεση με την πρώτη καταγγέλλουσα, η δεύτερη δεν ζήτησε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της και για πρώτη φορά η διαδικασία είναι ανοικτή.

Η κατάθεση της ξεκίνησε κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν της προκειμένου να εξηγήσει πως ακριβώς βρέθηκε κοντά στον Πέτρο Φιλιππίδη. Μας εξιστορεί λοιπόν πως καθώς έψαχνε δουλειά, ένας μακρινός ξάδελφος του πατέρα της ήταν η αφορμή να βρεθεί το βιογραφικό της στα χέρια του κατηγορούμενου. Σύντομα της τηλεφώνησε ο ίδιος και την προσκάλεσε στην παράσταση του μπακαλόγατου. Λίγο πριν τη λήξη της παράστασης, της έστειλε ένα προσωπικό μήνυμα στο κινητό «έμαθα ότι έχεις έρθει, ελπίζω να περάσεις καλά» και στο τέλος της παράστασης της ζήτησε να περάσει από το καμαρίνι του για να συζητήσουν.

Της ζήτησε να βγάλει το παλτό της για να την δει καλύτερα και στην συνέχεια της είπε πως έψαχνε αντικαταστάτη όμως δεν υπήρχε χρόνος για πρόβες. Για αυτόν τον λόγο θα ερχόταν και θα έβλεπε όλες τις παραστάσεις.

Στο θέατρο, θα αντικαθιστούσα μια άλλη ηθοποιό. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν μου είχε δώσει κείμενο της παράστασης. Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, μου είπε «έλα πιο νωρίς για να σου δώσω το κείμενο της παράστασης και του σεναρίου της σειράς». Μου είπε να μπω από την πίσω πόρτα και με καθοδήγησε. Αυτό που με ξάφνιασε ήταν πως με υποδέχτηκε, φορώντας ένα παντελόνι κι ένα φανελάκι λευκό με τιράντες. Πήγαμε στο καμαρίνι και μου λέει βγάλε το παλτό σου. Λέω “θα το φορέσω λίγο ακόμα, γιατί κρυώνω”.

Του φώναζα “σας παρακαλώ, σταματήστε!”.

«Ένιωσα το χέρι του να με αγκαλιάζει. Αστραπιαία σηκώθηκα και πήγα πίσω από τον καναπέ και είπα ότι με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου. Έκανα ότι μιλάω μαζί της, είπα ότι πρέπει να φύγω, γιατί δήθεν κάτι της συνέβη. Μου λέει “καλά, καλά, κάθισε λίγο να τελειώσουμε”. Κάθισα στον καναπέ με σκοπό να φύγω. Ήρθε δίπλα μου και από εκεί ξεκίνησε ένας εφιάλτης. Όρμησε πάνω μου κυριολεκτικά σαν άγριο θηρίο και άρχισε να με φιλάει στο λαιμό, στα μάγουλα, στο πρόσωπο. Του φώναζα “σας παρακαλώ, σταματήστε!”. Δεν σταματούσε και μου έλεγε χυδαία λόγια. Εγώ προσπαθούσα να τον απωθήσω. Με πίεζε με τα χέρια του, με χάιδευε στο στήθος, στα γεννητικά όργανα, στα πόδια.

Ήταν μια πάλη. Ήταν αδύνατο να τον απωθήσω. Τότε ήταν πολύ πιο εύσωμος. Μου φαινόταν τεράστιος. Κουνιόμουν ασταμάτητα, έκανα σπαστικές κινήσεις, γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ενώ με πίεζε στον καναπέ, ανέβηκε πάνω στα πόδια μου με τα πόδια του. Συνέχισε αυτό που είχε ξεκινήσει να κάνει, ωστόσο κατάλαβα ότι αυτό το έκανε, γιατί κάποια στιγμή άφησε τα χέρια του κι έβγαλε φανελάκι του. Είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα».

Σε αυτό το σημείο σταμάτησε η χθεσινή δίκη, καθώς η καταγγέλλουσα ξέσπασε σε λυγμούς μην μπορώντας να ολοκληρώσει την κατάθεση της.

«Αν περάσεις αυτή την πόρτα θα σε καταστρέψω», της είπε ο ηθοποιός

Συνεχίζοντας από το σημείο που διέκοψε χθες η καταγγέλλουσα ανέφερε σήμερα στην κατάθεσή της τα εξής: «Διαπίστωσα ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Δεν μπορώ να περιγράψω τι ακριβώς αισθάνθηκα όταν το κατάλαβα. Άρχιζα να φωνάζω δυνατά . Αυτός ατάραχος και ξενερωμένος. «Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο» μου είπε. Έπιασα τσάντα και παλτό και άρχισα να κοπανάω την πόρτα με τα χέρια και τα γόνατα μου» σημείωσε η μάρτυρας και πρόσθεσε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης της φώναξε: «Όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου, τόσο εύκολα μπορώ να την γκρεμίσω. Αν περάσεις αυτή την πόρτα θα σε καταστρέψω».

Τα τηλεφωνήματα και οι απειλές

Η μάρτυρας μίλησε όμως και τηλεφωνήματα που δέχονταν από τον κατηγορούμενο, δέκα ημέρες μετά. Συγκεκριμένα, είπε: «Όταν δε σήκωνα το τηλέφωνο μου έστελνε μήνυμα «σήκωσε το αλλιώς θα έρθω εκεί που είσαι». Μου έλεγε τι ήθελε να του λέω στο τηλέφωνο για να αυτοϊκανοποιείται. Μια φορά ήμουν στο σπίτι της μητέρας μου με πήρε τηλέφωνο και το κατέγραψα την ώρα που αυτοϊκανοποιούνταν. Ήταν το μόνο πράγμα που είχα φυλάξει. Μηνύματα και τηλέφωνα τα έσβηνα για να μη τα βρει κανείς. Το αρχείο αυτό δυστυχώς βρισκόταν σε ένα κινητό τηλέφωνο παλαιού τύπου και έχει καταστραφεί. Γι αυτό το λόγο δεν το είπα ούτε στον εισαγγελέα, ούτε στον ανακριτή».

Μετά από όλα αυτά η ίδια αναφέρει πως δεν μπορούσε να βρει δουλειά πουθενά. Ακόμα και με κάποια κάστινκ που είχε μιλήσει και ήταν σε επικοινωνία, την απέρριψαν. Ένα έτος μετά χτύπησε ξανά το τηλέφωνο της και ήταν ο Πέτρος Φιλιππίδης. «Άκουσα ξανά τη φωνή του να μου λέει «είδες; Παρακολουθώ τι κανείς… αν αλλάξεις γνώμη». Έκλεισα το τηλέφωνο αμέσως και γύρισα στο τραπέζι της καφετέριας που καθόμουν με ένα συνάδελφο μου. ….Του είπα τι είχε συνέβη. Ήρθε και ένα μήνυμα στο κινητό μου από εκείνον και το διάβασε ο συνάδελφος μου. Έκτοτε δεν είχα καμία επαφή μαζί του», κατέθεσε.

Θέλω να γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν για τον επόμενο κακοποιητή

«Όλο αυτό το διάστημα ακούω αυτά που λένε οι άνθρωποι που εργάζονται για την υπεράσπιση του και όσα είπε εκείνος στα υπομνήματα του. Αυτά με έχουν πειράξει περισσότερο, ότι του ρίχτηκα και συνουσιάστηκα μαζί του για ένα ρόλο. Με προσβάλλει και με βιάζει ξανά. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που έχω συνεργαστεί να πει τέτοιο πράγμα. Με θίγει αφάνταστα ότι υποστηρίζει πως φέρομαι κατά αυτόν τον τρόπο. Θα κατέστρεφα τη ζωή μου εδώ και κι ένα χρόνο για να τον εκδικηθώ για ένα ρολάκι. Τώρα έχω αλλά μυαλά από τα μυαλά που είχα τότε. Θέλω να γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν για τον επόμενο κακοποιητή. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε υποχρεώνει να πρέπει να ενδώσεις για να προχωρήσεις».


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE