Δίκη Άλκη | Η ώρα της απόφασης για τους 12 κατηγορούμενους

Share on:

Πέφτει η αυλαία στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού αλλά και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, μετά από τυφλή οπαδική επίθεση τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022. Σήμερα, λίγο μετά τις 9:30πμ το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αναμένεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία του για τους 12 κατηγορούμενους οπαδούς που είναι ήδη προσωρινά κρατούμενους.

Από την πρώτη συνεδρίαση, στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει 47 συνεδριάσεις, εξετάστηκαν περισσότεροι από 75 μάρτυρες (κατηγορίας και υπεράσπισης), αναγνώστηκαν περί τα 300 έγγραφα και απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι που έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις για την εμπλοκή τους στο έγκλημα.

Ακολούθησε η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Κυριακής Κλιάμπα που ζήτησε την ένοχη για όλους τους κατηγορούμενους -ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχή τους- και έκανε λόγο για «επίθεση οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων».

Επί της εισαγγελικής πρότασης τοποθετήθηκαν στη συνέχεια, διαδοχικά, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, με τους τελευταίους να επιχειρούν να αντικρούσουν το βαρύτατο κατηγορητήριο, το οποίο αντιμετωπίζουν οι εντολείς τους.

Ισχυρά μέτρα σχεδιάζει η Αστυνομία

Η αίθουσα του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι ασφυκτικά γεμάτη. Από τη μία πλευρά της αίθουσας θα βρίσκονται φίλοι και συγγενείς του Άλκη, ανάμεσα στους οποίος οι γονείς του που παρακολούθησαν σχεδόν όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, και από την άλλη πλευρά θα κάθονται συγγενείς των κατηγορούμενων.

Κάλεσμα για μαζική συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο απηύθυνε προς τα μέλη και τους οπαδούς του ο Άρης και σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τη σημερινή μέρα ως «ορόσημο» αναφορικά με την απόδοση δικαιοσύνης για «τη στυγνή δολοφονία» του 19χρονου φοιτητή. «Ο Άλκης ήταν παιδί γεμάτο φως. Το φως να διώξει το σκοτάδι σ’ αυτήν την πόλη. Ο Άλκης ζει» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εντός των Δικαστηρίων αλλά και πέριξ αυτών, η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει να αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις για τη διασφάλιση της ομαλότητας της διαδικασίας και την αποφυγή κινδύνων έντασης.

Πηγή: reader.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE