Διαμαρτυρία για τον θάνατο του Ναβάλνι στην Αθήνα έξω από τη ρωσική πρεσβεία

Share on:

Κύμα διαδηλώσεων έχει ξεσπάσει σε όλο τον κόσμο για το θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι. Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στην ρωσική πρεσβεία. Στην συγκέντρωση έδωσε το παρών και η υφυπουργός Yγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη.

“Μία τέτοια εκδήλωση σίγουρα μόνο συμβολικό χαρακτήρα έχει.(…) Θέλαμε η Ελλάδα να είναι και αυτή μέσα στο ελεύθερο κόσμο με τις χώρες που εκδηλώνουν την φωνή τους” είπε ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.

“Είναι μία ένδειξη ότι υπάρχουν και στην Ελλάδα άνθρωποι που δε δέχονται ένα καθεστώς που δολοφονεί έναν άνθρωπο με τέτοιο ηθικό κύρος και ύψος σαν τον ναβάλνι” επισήμανε και ο συγγραφέας Γιωργος Καραμπελιας.
 
Ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας τόνισε πως “ο Αλεξέι Ναβάλνι δεν είναι παρά ένας ακόμα συνδετικός κρίκος στις πολιτικές δολοφονίες που στην κυριολεξία τρίβει στην μούρη της δημοκρατικής δύσης”.
 
Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρούσα ήταν και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδακη: “Βρίσκομαι εδώ για να ενώσω την φωνή μου με τους υπόλοιπους πολίτες για τον άδικο χαμό του Αλεξέι Ναβάλνι, ενός μάρτυρα της δημοκρατίας που πλήρωσε τον αγώνα του με την ζωή του” υπογράμμισε.

Πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο μήνυμα για διαμαρτυρία για την δολοφονία του Αλεξέι Ναβάλνι άφησαν λουλούδια στην είσοδο της ρωσικής πρεσβείας.

Η συμβολική διαμαρτυρία που ολοκληρώθηκε ειρηνικά, ήταν κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο υπήρξε αυθόρμητη ανταπόκριση. 

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE