Δεύτερο Παν-Βορειοηπειρωτικό Αντάμωμα

Share on:

Διήμερη πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αθήνα.

Στις 28 και 29 Μάϊου, ώρα έναρξης 10:00π.μ.

Το Δεύτερο ΠανΒορειοηπειρώτικο Αντάμωμα διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Γενικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», σε στενή συνεργασία με αδελφότητες και συλλόγους του Βορειοηπειρωτικού χώρου.

Η πρώτη μέρα αφορά σε πολιτική συζήτηση που θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), με θέμα «Ελληνισμός στην Αλβανία – εξελίξεις και προοπτική».

Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στον παραδοσιακό πολιτισμό των κοινοτήτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας με τη δραστηριοποίηση πολιτιστικών ομίλων νέων των Αδελφοτήτων και Συλλόγων που θα διεξαχθεί στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”. Είσοδος από Μουστακλή Σπύρου 23 Ίλιον.

Θα παίξουν και θα τραγουδήσουν για εσάς καλλιτέχνες του τόπου μας.

Σκοπός η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των μελών της ΕΕΜ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας Βασίλης Κάγιος σας προσκαλεί στην ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα.

«Είναι πράγματι μια εκδήλωση αφιερωμένη στην εθνική ελληνική μειονότητα. Στο πρώτο μέρος αυτής της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μάϊου, θα είναι μια πολιτική συζήτηση με θέμα τον ελληνισμό στην Αλβανία, οι εξελίξεις και η προοπτική της. Σε αυτή την συζήτηση θα μπορούν να τοποθετηθούν όλοι οι φορείς όπως σύλλογοι, αδελφότητες και όποιος έχει να προτείνει προτάσεις για το μέλλον της εθνικής ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας. Θα είναι μια ευκαιρία για όλους μας ώστε να ακούσουμε την άποψη του καθενός προκειμένου να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη και να υπάρχει μια συλλογικότητα σε κάθε κίνηση της “Ομόνοιας” σε όλο αυτό τον αγώνα που κάνουμε.

Στο δεύτερο μέρος, την Κυριακή 29 Μάϊου θα είναι μια πολιτιστική εκδήλωση, το Δεύτερο ΠανΒορειοηπειρωτικό Αντάμωμα, στο οποίο θα λάβουν μέρος χορευτικοί σύλλογοι κ.α. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να προωθήσουμε τον πολιτισμό μας και να δημιουργήσουμε συνθήκες σε νέα άτομα να ασχοληθούν, να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα και να αγαπήσουν τον τόπο τους προκειμένου να ασχοληθούν έμπρακτα με τα κοινά και να δώσουν μέλλον στον αγώνα που κάνουμε».

Πηγή: Valuenewsgr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE