Χρυσοχοΐδης | Στο Υπουργικό συμβούλιο η εισήγησή του για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ

Share on:

Την Πέμπτη περνάει στην Ολομέλεια της Βουλής η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την έκτακτη ενίσχυση του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας με προσωπικό από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πυροσβεστική.

Το νομοσχέδιο για την Κύρωση της ΠΝΠ συζητήθηκε χθες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και αναμένεται ακόμη μία συνεδρίαση αύριο, Τετάρτη. Πριν την ψήφισή του θα προηγηθεί παρουσίαση στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που συγκαλείται στις 11 το πρωί. Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με εισήγησή του θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία της κυβερνητικής πρωτοβουλίας.

Η τοποθέτηση οδηγών στα ασθενοφόρα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πυροσβεστική, αποτέλεσε την πρώτη κίνηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας μετά τις εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΠ προβλέπει τη μετακίνηση σε νησιωτικές, ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές 199 ατόμων προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν τοποθετηθεί όλοι στις θέσεις τους, βοηθώντας στις ταχύτερες διακομιδές.

Η ενέργεια αυτή είχε ως σκοπό να βρεθεί μια προσωρινή λύση την καλοκαιρινή περίοδο που τα νησιά και άλλες περιοχές γεμίζουν από κόσμο και τόσο το ΕΚΑΒ, όπου έχει τομείς, όσο και τα Κέντρα Υγείας, δεν έχουν επαρκές προσωπικό για κίνηση όλων των ασθενοφόρων. Άλλωστε, από την αρχή του καλοκαιριού αλλεπάλληλες καταγγελίες από οικείους ασθενών που έχασαν τη ζωή τους αφορούσαν σε καθυστέρηση διακομιδής σε νοσοκομείο. Το Υπουργείο Υγείας προωθεί μόνιμες λύσεις. Ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα για 250 άτομα πληρώματα ασθενοφόρων που θα στελεχώσουν με διετείς συμβάσεις το ΕΚΑΒ Αττικής, ενώ προωθούνται μέσω ΑΣΕΠ και μόνιμες προσλήψεις.

Πηγή: ygeiamou.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE