Χαρίτσης | Προχωράμε στην κατάθεση τροπολογίας για την άμεση ποινική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία»

Share on:

Στην κατάθεση τροπολογίας για την άμεση ποινική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία προχωρά η Νέα Αριστερά, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. Αλέξης Χαρίτσης, στη σκιά της δολοφονίας της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους.

«Χθες βράδυ είχαμε ακόμα μία γυναικοκτονία, έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου η 28χρονη γυναίκα είχε πάει για να ζητήσει προστασία. Δεν της την έδωσαν. Ζήτησε να τη συνοδεύσει περιπολικό στο σπίτι της. Δεν της το έδωσαν. Ενώ βρισκόταν ήδη στο Τμήμα, της είπαν να βγει έξω και να καλέσει την Άμεση Δράση. Εκεί, αναζητώντας βοήθεια, την βρήκε ο δολοφόνος της» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, σημειώνοντας πως «είναι η 5η γυναικοκτονία μέσα στους πρώτους μήνες του 2024».

«Ως εδώ. Δεν θα αφήσουμε γυναίκες να δολοφονούνται ενώ η κυβέρνηση και η αστυνομία έχουν ρόλο παρατηρητών. Προχωράμε τώρα στην κατάθεση τροπολογίας για την άμεση ποινική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία» πρόσθεσε καλώντας την κυβέρνηση «να σταματήσει να αδιαφορεί».«Επιπλέον απαιτούμε επιτέλους να εφαρμοστούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης των γυναικών-θυμάτων βίας σε νομικό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Κανένα panic button δεν τις προστατεύει. Οι σοβαρές πολιτικές πρωτοβουλίες τις προστατεύουν.Ούτε μία λιγότερη» κατέληξε.

Πηγή: naftemporiki.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE