Champions League | Επικράτησαν τα φαβορί | Γκολ ο τερματοφύλακας της Λάτσιο | Όλα τα αποτελέσματα (vid)

Share on:

Το πιο συναρπαστικό παιχνίδι της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League έγινε στη Ρώμη, εκεί όπου στα τελευταία δευτερόλεπτα παίχτηκε ένα εξαιρετικό ποδοσφαιρικό δράμα. 

Με το σκορ στο 0-1, η Λάτσιο έψαχνε με κόρνερ, στην τελευταία της φάση του αγώνα, την ισοφάριση κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Και τελικά το βρήκε, με έναν όχι και τόσο συνηθισμένο πρωταγωνιστή. Τον τερματοφύλακά της Προβεντέλ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Όμπλακ με επιβλητική κεφαλιά. 

Με αυτόν τον τρόπο οι «λατσιάλι» έσωσαν τον βαθμό και δεν επέτρεψαν στους «ροχιμπλάνκος» να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης στο 5ο γκρουπ ήδη από την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων.

 Κατά τα άλλα, πλην των δύο αγώνων που έγιναν στην Ιταλία, τα φαβορί επικράτησαν και ξεκίνησαν με τον τρόπο που θα ήθελαν την πορεία τους στους ομίλους του Champions League. 

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 3-1 του Ερυθρού Αστέρα), η Μπαρτσελόνα ισοπέδωσε με 5-0 την Αντβέρπ, η Παρί Σεν Ζερμέν επιβλήθηκε 2-0 της Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Φέγενορντ κέρδισε με το ίδιο σκορ (2-0) τη Σέλτικ, ενώ η Πόρτο πήρε το «διπλό» επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ με 3-1 στο ουδέτερο γήπεδο του Αμβούργου.

Η κάτοχος του τροπαίου και μεγάλο φαβορί για το back to back στο Champions League, Μάντσεστερ Σίτι, πάτησε… γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και επιβλήθηκε με 3-1 του Ερυθρού Αστέρα στο δεύτερο χρονικά ματς του 7ου Ομίλου, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Οι Σέρβοι πήραν προβάδισμα στο «Ετιχαντ» στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Μπουκαρί, αλλά στο δεύτερο οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα με τα δύο γκολ του Άλβαρες στο 47′ και 60′ (ολέθριο λάθος από τον κορυφαίο παίκτη των φιλοξενούμενων, τον γκολκίπερ τους, Γκλάζερ). Στο 73′ ο Ρόδρι «κλείδωσε» το τρίποντο για το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Στο πρωτάθλημα Γαλλίας δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά, ωστόσο στο Champions League η Παρί Σεν Ζερμέν μπήκε… με το δεξί, καθώς επικράτησε με 2-0 της Ντόρτμουντ στο «Παρκ ντε Πρενς» στο πρώτο σημαντικό ματς του 6ου Ομίλου. 

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν καλύτερη από τα πρώτα λεπτά, δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά «καθάρισε» μέσα σε 5 λεπτά στο ξεκίνημα του δεύτερου. Εμπαμπέ και Χακίμι σημείωσαν τα γκολ της νίκης για τους πρωταθλητές Γαλλίας, στην πρώτη συνάντηση με τους Βεστφαλούς μετά τη σεζόν 2019-20 (φάση των «16»).

 Μία άκρως πειστική εμφάνιση έκανε η Μπαρτσελόνα στον 8ο Όμιλο του Champions League. Στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση στην Ιστορία των δύο ομάδων, με την Αντβέρπ, οι Καταλανοί διέλυσαν με 5-0 τους νταμπλούχους Βελγίου, με τη… σεμνή τελετή στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης να είχε λάβει τέλος από το 22ο λεπτό.

Ο «αναγεννημένος» στην Μπαρτσα, Ζοάο Φέλιξ, σκόραρε δις, ενώ δημιούργησε το δεύτερο γκολ (Λεβαντόφσκι) απέναντι στην ομάδα του Μαρκ φαν Μπόμελ, ο οποίος στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στους Καταλανούς, με συμπαίκτη, μάλιστα, το νυν τεχνικό της καταλανικής ομάδας, Τσάβι.

 Ο Λεβαντόφσκι με το γκολ που σημείωσε έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό τερμάτων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, έχοντας 92 στο Champions League και 8 στο Europa League. Ιστορικό ήταν και το γκολ του Γκάβι, το πρώτο του 19χρονου μέσου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Στο ουδέτερο γήπεδο του Αμβούργου, η Πόρτο συνέχισε την εξαιρετική παράδοση που έχει απέναντι στην τυπικά γηπεδούχο Σαχτάρ Ντόνετσκ. Οι «δράκοι», με πρωταγωνιστή τον Βραζιλιάνο μέσο Γκαλένο (δύο γκολ και ασίστ), επικράτησαν με 3-1 των Ουκρανών. Έτσι, διατήρησαν το αήττητο που έχουν απέναντί τους με 4 νίκες και 3 ισοπαλίες στα 7 ματς που έχουν δώσει στην Ευρώπη. 

Η Σαχτάρ έμεινε για 6ο σερί ματς χωρίς νίκη στη διοργάνωση, ενώ εντός έδρας συμπλήρωσε 8 αγώνες που δεν πανηγύρισε (0-5-3

Με τρίποντο επέστρεψε στους ομίλους (5ος) του Champions League, μετά τη σεζόν 2017-18, η Φέγενορντ. Οι πρωταθλητές Ολλανδίας επικράτησαν 2-0 της Σέλτικ των 9 παικτών (64′ Λαγκερμπίελκε, 68′ Χολμ), ενώ έχασαν και πέναλτι στο 65′ με τον Παισάο, το οποίο απέκρουσε ο Χαρτ.

 

 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE