Χαμός στα social με το νέο πορτρέτο του Καρόλου

Share on:

Τα αποκαλυπτήρια του νέου του πορτρέτου, μια τεράστια ελαιογραφία φιλοτεχνημένη από τον ζωγράφο Τζόναθαν Γέο, έκανε το απόγευμα της Τρίτης στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ο Βασιλιάς Κάρολος.

Το εντυπωσιακό κόκκινο πορτρέτο, το πρώτο μετά τη στέψη του μονάρχη, απεικονίζει τον Κάρολο με την στολή των Φρουρών της Ουαλίας και μια πεταλούδα να προσγειώνεται στον ώμο του.

Ο καλλιτέχνης Yeo ανέφερε στις δηλώσεις του «Ήταν προνόμιο και ευχαρίστηση που μου ανατέθηκε να ζωγραφίσω αυτό το πορτρέτο, το πρώτο μετά τη στέψη του. Όταν ξεκίνησα αυτό το έργο, ο Βασιλιάς ήταν ακόμα Πρίγκιπας της Ουαλίας. Η πεταλούδα που ζωγράφισα να αιωρείται πάνω από τον ώμο του αντικατοπτρίζει την εξέλιξη καθώς ο θεσμικός του ρόλος άλλαξε με τον καιρό.

Προσπαθώ να αποτυπώσω τις εμπειρίες της ζωής που είναι χαραγμένες στο πρόσωπο οποιουδήποτε έχω την τιμή να ζωγραφίσω, και ελπίζω ότι το πέτυχα σε αυτό το πορτρέτο. Το να μου δοθεί η ευκαιρία να ζωγραφίσω τον βασιλιά, οποίος κατέχει έναν τόσο μοναδικό ρόλο στη ζωή αυτού του τόπου, ήταν μια τεράστια επαγγελματική πρόκληση την οποία απόλαυσα και είμαι απίστευτα ευγνώμων».

Σημειώνεται πως η πεταλούδα είναι σύμβολο της μεταμόρφωσης και της αναγέννησης και όπως τονίζουν πηγές από το παλάτι ήταν προσωπική επιλογή του βασιλιά να συμπεριληφθεί στο έργο.

Χαμός στα social media

Ωστόσο, το έργο τέχνης δεν φαινεται να άρεσε στους βασιλικούς θαυμαστές καθώς πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συγκρίνουν τον βασιλιά με τον Vigo από την ταινία Ghostbusters 2, έναν μεσαιωνικό τύραννο και μάγο του οποίου το φάντασμα στοιχειώνει το πορτρέτο του 17ου αιώνα.

«Αυτό μου θυμίζει το τεράστιο τρομακτικό πορτρέτο στην ταινία Ghostbusters». Ένας άλλος έγραψε: «Μου θυμίζει τον πίνακα από το Ghostbusters 2».

Στην ταινία, ο Vigo σχεδιάζει την ανάστασή του για να κατακτήσει τον κόσμο πριν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους Ghostbusters.

Με πληροφορίες του flash.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE