Εξαφάνιση 16χρονης| Οι γονείς της σε κατάσταση σοκ

Share on:

Σε ακόμη ένα θρίλερ φαίνεται να εξελίσσεται η υπόθεση της 16χρονης Γεωργίας από το Χαϊδάρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι βρισκόταν έγκλειστη από προχθές στο Δαφνί, καθώς αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Στο παρελθόν φαίνεται ότι έχει ξανά νοσηλευτεί εκεί, ωστόσο χθες το βράδυ όπως καταγγέλλει η μητέρα της την απήγαγαν.

Η μητέρα καταθέτει μήνυση

Τοπικό μέσο αναφέρει πως η 16χρονη Γεωργία πολλές φορές φεύγοντας από το σπίτι της μαζί με έναν νεαρό Ρομά. Ως αποτέλεσμα η μητέρα της είχε καταθέσει μήνυση στην προσπάθεια να έχει μαζί της το παιδί της.
Σε μια πρόσφατη βόλτας της, η κοπέλα είχε εξαφανιστεί. Στη συνέχεια όταν την βρήκαν ήταν ξυλοκοπημένη, με αποτέλεσμα να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Μετά από την παρέμβαση της αστυνομίας σε αυτήν την εξαφάνιση κρίνανε απαραίτητο η νεαρή κοπέλα να μεταφερθεί στο Δαφνί για παρακολούθηση. Δεδομένου όλα αυτά υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την νέα της εξαφάνιση.
Σύμφωνα όμως με την καταγγελία της μητέρας της, κόβοντας τα κάγκελα που υπήρχαν στον χώρο άγνωστοι μπήκαν στο δωμάτιο της κοπέλας και την πήραν, κάτι που ανακάλυψαν οι υπεύθυνοι του νοσηλευτηρίου αργότερα.

Η μητέρα της που αγωνιά για την τύχη του παιδιού της ενημέρωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την εξαφάνιση της ανήλικης το οποίο προέβη άμεσα στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της, κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς της, καθώς η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Είχε κάνει μέχρι και απόπειρα αυτοκτονίας», λέει ο δικηγόρος τους

Ο δικηγόρος της οικογένειας Σωτήρης Βαβαρούτας η 16χρονη τα τελευταία δυο χρόνια είχε νοσηλευτεί σε διάφορα ψυχιατρικά ιδρύματα, ενώ είχε κάνει μέχρι και απόπειρα αυτοκτονίας: «Η 16χρονη είχε κάνει κάποια στιγμή μια απόπειρα αυτοκτονίας κι είχε νοσηλευτεί για κάποιο διάστημα σε ψυχιατρική κλινική. Για άλλους λόγους είχε νοσηλευτεί άλλες δυο φορές, όμως κανένα νοσηλευτικό κατάστημα δεν της έδωσε την σημασία που έπρεπε, με αποτέλεσμα το κορίτσι να μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία” αναφέρει ο δικηγόρος και προσθέτει για την σχέση με τον Ρομά:

«Δυστυχώς κάποια στιγμή έμπλεξε με κάποιον Ρομά, ο οποίος την πήρε μαζί του και εξαφανίστηκαν. Οι γονείς είχαν κάνει καταγγελίες, είχαν πάει στην Εισαγγελία Ανηλίκων, στην αστυνομία ξανά και ξανά, μέχρι που τους είπαν στο τέλος πως αν συνεχίσουν να πηγαίνουν θα πάνε κατηγορούμενοι για παραμέληση ανηλίκου. Οι άνθρωποι έχουν κάνει τα πάντα για το παιδί τους».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο η 16χρονη είχε πέσει δυο φορές θύμα ξυλοδαρμού από τον Ρομά φίλο της: «Κάποια στιγμή το παιδί γύρισε αλλά λίγο διάστημα μετά τους έφυγε ξανά. Στην επόμενη επιστροφή στο σπίτι του το παιδί γύρισε χτυπημένο και μαύρο από το ξύλο. Όπως είπε η μικρή την είχε χτυπήσει ο Ρομά δυο φορές μέσα σε διάστημα 15 ημερών. Την δεύτερη φορά του έκανε μάλιστα μήνυση, μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Εκεί την επισκέφτηκε ο Ρομά ο οποίος την έπεισε και άλλαξε την κατάθεση της. Είπε στους αστυνομικούς πως δεν την έδειρε τελικά εκείνος, όπως είχε πει στην αρχή αλλά ο πατέρας της. Ο εισαγγελέας διέταξε να κρατηθεί η μικρή για ψευδή μήνυση. Μέσα σε όλα αυτά οι γονείς κατάφεραν και πήραν μια εισαγγελική παραγγελία ώστε να νοσηλευτεί η 16χρονη σε κάποια ψυχιατρικό ίδρυμα ώστε να εξεταστεί».

Το κακό όμως δεν άργησε να γίνει: «Μέτα από λίγες ώρες οι Ρόμα βρήκαν τον τρόπο να κόψουν τα κάγκελα του δωματίου της μικρής και να την αρπάξουν χωρίς κανένας να αντιληφθεί το παραμικρό. Μέχρι και εχθές το απόγευμα που η μητέρα επικοινωνούσε με το “Δαφνί” δεν της έλεγαν τι ακριβώς έχει συμβεί. Ο γιατρός που είχε μιλήσει μαζί της το πρωί και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας την ενημέρωσε για την αλήθεια. Της είπε πως βρήκαν κομμένα τα κάγκελα και το παιδί της εκτός ιδρύματος. Η μητέρα πήγε στην Ασφάλεια της Πάτρας έκανε μήνυση για αρπαγή ανηλίκου και τρέχει να δει τι έχει γίνει».

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας ο Ρομά σύντροφος της 16χρονης είχε φτάσει στο σημείο να απειλήσει κάποια στιγμή τους γονείς ακόμα και με την ζωή τους: «Όταν έμαθαν τα στοιχεία του Ρομά οι γονείς πληροφορήθηκαν πως εκείνο είχε γνωρίσει την κόρη τους με παρέες που έκαναν κλοπές στην Πάτρα και διάφορα άλλα. Όταν την είχε αρπάξει ζούσαν μαζί σε καταυλισμό έξω από την Πάτρα. Αυτός τους έχει απειλήσει ακόμα και πως θα τους σκοτώσει».

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE