Μπλόκα στις εθνικές οδούς από σήμερα | Θετικοί στο διάλογο οι αγρότες

Share on:

Σε αποκλεισμούς εθνικών και επαρχιακών οδών προχωρούν από σήμερα οι αγρότες, οι οποίοι στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους. Γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από 55 μπλόκα και 70 συνεταιρισμούς, στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας αποφάσισαν μπλόκα σε εθνικές και επαρχιακές οδούς, τελωνεία αλλά και “απόβαση” στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, όπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο, την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι αγρότες, ζητούν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ οι αγρότες των μπλόκων θα αποφασίζουν για την ώρα που θα κλείνουν τις εθνικές οδούς, τις επαρχιακές οδούς, αλλά και τα τελωνεία όχι όμως για τους οδηγούς, αλλά για τα εμπορεύματα.

Όπως ανέφερε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ3 Λία Χριστάρα, σήμερα αναμένεται περίπου στη 1 το μεσημέρι να έχουμε συμβολικό αποκλεισμό στα Κουφάλια και στα Μάλγαρα, ενώ υπενθύμισε ότι στη Μακεδονία υπάρχουν μπλόκα στα Μάλγαρα, στην Επανομή, στα Μουδανιά, στο Δερβένι και στα Κουφάλια. Επίσης, πρόσθεσε ότι υπάρχουν μπλόκα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στα Γιαννιτσά, τις Σέρρες κ.ά.

Επίσης, στο μπλόκο Στεφανοβικείου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17:00 συμβολικός αποκλεισμός της παλιάς Εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας και «καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να το ενισχύσουν».

Εξάλλου, πανλακωνική σύσκεψη στο μπλόκο του κόμβου Δαφνίου – Κροκεώνοργανώνουν οι αγροτικοί και οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Λακωνίας, σήμερα Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2024στις 6 το απόγευμα. Θα γίνει ενημέρωση για τη συζήτηση και τις αποφάσεις της πανελλαδικής σύσκεψης της Νίκαιας (Λάρισα), ενώ θα συζητηθούν οι νέες κινητοποιήσεις και οι μορφές αυτών.

Κινητοποίηση έχουν προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι και οι αγρότες της Θεσπρωτίας. Πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας, στις 11:00 το πρωί θα γίνει η προσυγκέντρωση των αγροτών και θα ακολουθήσει πορεία εντός της πόλης με κατάληξη στο λιμάνι, όπου θα ακολουθήσει συζήτηση συντονισμός και ενημέρωση, σύμφωνα με το σχετικό κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής αγώνα.

Τα αιτήματα των αγροτών

Οι αγρότες ζητούν:

-Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.
-7 λεπτά η κιλοβατώρα στο ρεύμα.
-Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές.
-Επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ. 
-Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος.
-Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE