Μπλίνκεν | «Εξαιρετικά γενναιόδωρη» η πρόταση για εκεχειρία προς τη Χαμάς – Ελπίζω να την αποδεχτούν

Share on:

ΟΑμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι η Χαμάς θα αποδεχθεί μια «εξαιρετικά γενναιόδωρη» πρόταση προκειμένου να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων.

«Η Χαμάς έχει ενώπιόν της μια εξαιρετικά, εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση εκ μέρους του Ισραήλ», δήλωσε ο Μπλίνκεν στο Ριάντ, στη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Πρέπει να πάρουν μια απόφαση και πρέπει να το κάνουν γρήγορα (…)» και «ελπίζω πως θα λάβουν τη σωστή απόφαση» είπε, αναφερόμενους στους ηγέτες της Χαμάς.

Εξάλλου, ο Μπλίνκεν επανέλαβε, την παρομονή ταξιδιού του στο Ισραήλ, την αντίθεση της χώρας του σε μια ισραηλινή επίθεση στην υπερπληθή πόλη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Δεν έχουμε δει ακόμη ένα σχέδιο που να μας επιτρέπει να πιστέψουμε ότι οι άμαχοι μπορούν να προστατευθούν αποτελεσματικά», δήλωσε ο Μπλίνκεν στη διάρκεια συνάντησης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Ριάντ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε επίσης πως η διπλωματία απέτρεψε την εξάπλωση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς πέρα από τη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή:skai.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE