Αστέρας Τρ. – Παναθηναϊκός 1-4 | Ξόρκισε την κατάρα

Share on:

O Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση και ξόρκισε την κατάρα της Τρίπολης, καθώς συνέτριψε 4-1 τον Αστέρα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του τριφυλλιού στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» μετά τις 18 Φεβρουαρίου του 2017 και έσπασε το αήττητο επτά αγώνων των Αρκάδων στο γήπεδό τους.

Οι πράσινοι κατέβηκαν με … εννέα νέα πρόσωπα συγκριτικά με την 11άδα κόντρα στην ΑΕΚ, σύστημα 4-2-3-1 και τον Λοντίγκιν κάτω από τα γκολπόστ. Κώτσιρας, Γεντβάι, Πάλμερ-Μπράουν και Μλαντένοβιτς αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα και οι Αράο-Τσέριν το δίδυμο στον άξονα. Με τους Παλάσιος και Βέρμπιτς στα δύο άκρα της επίθεσης, τον Τζούριτσιτς σε επιτελικό ρόλο και τον Σπόραρ σέντερ φορ.
Ο Παναθηναϊκός πήρε την κατοχή της μπάλας με το… καλημέρα και με καλή κυκλοφορία προσπάθησε να επιτεθεί από τα άκρα -και κυρίως το δεξιό- για να πατήσει στην περιοχή του Αστέρα, ο οποίος περίμενε εμφανώς τον αντίπαλό του, ψάχνοντας κάποια γρήγορη αντεπίθεση.
Το «τριφύλλι» ευτύχησε να βάλει ένα γρήγορο γκολ, που είναι πάντα… χρήσιμο σε παιχνίδια σαν το σημερινό. Καθώς από την πολύ καλή εκτέλεση φάουλ από θέση έξω δεξιά της περιοχής του Μλαντένοβιτς, ο Αράο μπήκε στην πορεία της μπάλας και πέτυχε το 0-1, μόλις στο 5’!
Ωστόσο, η χαρά του κράτησε μόλις δύο λεπτά, όσα χρειάστηκαν δηλαδή οι Αρκάδες για να φέρουν το ματς στα ίσα. Με τον Άλβαρες να κάνει ωραία σέντρα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, τον Καλτσά να νικάει στην μονομαχία τον Μλαντένοβιτς και με κεφαλιά να πετυχαίνει το 1-1!
Στη συνέχεια, ο Αστέρας ανέβασε την πίεση του πιο ψηλά, βελτίωσε το ποσοστό κατοχής του και «σημάδεψε» την αντίπαλη αριστερή πτέρυγα, με κύριο εκφραστή τον Καλτσά. Ωστόσο, παρότι είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δυσκολεύτηκαν να βρουν τους κενούς χώρους για να γίνουν εκείνοι απειλητικοί…
Με τις δύο ομάδες να αλληλλοεξουδετερώνονται, λοιπόν, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 24ο λεπτό για να καταγραφεί η επόμενη ευκαιρία, όταν, από νέα εκτέλεση φάουλ από αριστερά από τον Μλαντένοβιτς, ο Αράο πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι επανάκτησαν την κατοχή της μπάλας από εκείνο το σημείο και μετά και μαζί, πήραν ξανά και το προβάδισμα, στο 31ο λεπτό. Χάρη στο ωραίο άνοιγμα του Τσέριν δεξιά στο χώρο για τον Παλάσιος και τη σέντρα του στο δεύτερο δοκάρι, ο επερχόμενος Βέρμπιτς από κοντά σκοράρει για το 1-2!
Βελτιώνοντας τις συνεργασίες των παικτών του ακόμα περισσότερο, ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα και από το 1-3. Με τον Λοντίγκιν να δίνει γρήγορα στον Παλάσιος εκείνον να τροφοδοτεί τον Κώτσιρα, που ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μπαρτόλο, στο 44’…
Στο δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι δημιούργησαν τρεις υποσχόμενες ευκαιρίες έως το 60’ για να πετύχει τρίτο γκολ, αλλά ο Παπαδόπουλος είχε τις απαντήσεις στα σουτ των Σπόραρ (48’), Μλαντένοβιτς (56’) και Παλάσιος (60’).

Μετά το 60’ ο Ράσταβατς έκανε δύο αλλαγές, αύξησε τα ρίσκα και προσπάθησε να πιέσει πιο ψηλά τον Παναθηναϊκό και εννέα λεπτά αργότερα ο Καλτσάς σκόραρε, αλλά στο κοντρόλ που έκανε έστρωσε τη μπάλα με το χέρι. Παρά ταύτα, το τριφύλλι βρήκε το γκολ που θα του έδιωχνε την ανασφάλεια στο 79΄, όταν ο Τζούρισιτς απέφυγε με υπέροχη ενέργεια τον Καρμόνα και ανατράπηκε απ’ αυτόν. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Ιωαννίδης που άφησε άγαλμα τον Παπαδόπουλο και διαμόρφωσε το 1-3 (80’). Στο 87’, ο Ιωαννίδης έβαλε το κερασάκι στην πράσινη τούρτα μ’ ένα καταπληκτικό πλασέ  40 μέτρα έξω από την περιοχή και πλάγια δεξιά, βλέποντας τον Παπαδόπουλο πολλά μέτρα έξω από την εστία του (1-4).

Ο Ευαγγέλου υπέδειξε το πέναλτι, ο Σπόραρ το εκτέλεσε αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά. Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η εξέλιξη της φάσης… Με το γυριστό σουτ του Σλοβένου επιθετικού να σταματάει αρχικά πάνω στον γκολκίπερ των Αρκάδων και στη συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων!

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ. Ράσταβατς / 4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνο, Αλβαρεζ, Χριστόπουλος, Μουνάφο (76’ Ντιαρά), Γκρόζντανιτς (61’ Σουρλής), Καλτσάς, Μπαρτόλο (77’ Ζουγλής), Ρεγκίς, Μιριτέλο (62’ Μάντζης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γέντβαϊ (84’ Πέρεθ), Πάλμερ-Μπράουν (46’ Σένκεφελντ), Μλαντένοβιτς, Τζούρισιτς, Αράο, Τσέριν, Παλάσιος (74’ Βιλένα), Σπόραρ (73’ Ιωαννίδης), Βέρμπιτς (66’ Μαντσίνι).


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE