Άρης – Πανσερραϊκός 1-0 | Γκολ στην τελευταία ανάσα (vid)

Share on:

Φτωχό το πρώτο ημίχρονο και ειδικότερα το ημίωρο με τον Άρη να ελέγχει το παιχνίδι και να έχει την κατοχή χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση ν’ απειλήσει τον Πανσερραϊκό που ήταν καλά στημένος, κατά βάση έχοντας αμυντικό προσανατολισμό, και απειλούσε με κόντρα επιθέσεις.

Οι Μενέντες – Μορόν ήταν κλεισμένοι από τους παίκτες των «λιονταριών» ωστόσο ο Σουλεϊμάνοφ ήταν αυτός που ανέβασε στροφές και έχασε σπουδαία φάση στο 38′ όταν ξέφυγε από τον Μπέργκστρομ και μπαίνοντας από τα πλάγια της περιοχής εκτέλεσε άστοχα. Μάλιστα, ο Ρώσος εξτρέμ είχε ένα ακόμη σουτ στο 45+2′ από καλή θέση αλλά εκτός εστίας.

Το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία είχε αντίστοιχα μία αξιόλογη φάση στο 22′ με τον Χατζηστραβό να σουτάρει από τ’ αριστερά της περιοχής αναγκάζοντας τον Κουέστα σε δύσκολη απόκρουση. Σημειώνεται πως οι άνθρωποι των γηπεδούχων διαμαρτυρήθηκαν για τη φάση του 45′ και το σκληρό μαρκάρισμα του Στάικου στον Πάρντο ζητώντας την αποβολή του πρώτου ωστόσο ο ρέφερι Περράκης τον παρατήρησε με κίτρινη κάρτα.

Το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου κινήθηκε σε χαμηλό τέμπο με τον Άκη Μάντζιο να προχωρά σε τριπλή αλλαγή λίγο πριν το πέρας μιας ώρας αγώνα προσδοκώντας ότι η έλευση των Νταρίντα, Οντουμπάτζο και Παναγίδη θα φέρει δημιουργία και επιθετικότητα τόσο από τον άξονα όσο και τη δεξιά πλευρά, στην οποία και υστέρησε ο Μενέντες.

Οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούσαν -ανεπιτυχώς- να βρουν τον τρόπο να πλησιάσουν τα καρέ των Σερραίων και είναι χαρακτηριστικό πως απείλησαν πρώτη φορά στο 70′ με τον Σαμόρα να σουτάρει δυνατά όμως ο Χόβαν μπλόκαρε εύκολα.

Η συνέχεια έκρυβε ένα πεντάλεπτο φωτιά για τον Άρη, στο οποίο και έκανε όσα δεν κατάφερε σ’ έναν ολόκληρο αγώνα έως τότε. Αρχικά, στο 80′ ο Σλοβάκος πορτιέρε της μακεδονικής ομάδας φώναξε «παρών» στο επικίνδυνο σουτ του Μορόν πέφτοντας για ν’ αποκρούσει στη δεξιά του γωνία.

Έπειτα, στο 82′ ο Σουλεϊμάνοφ έκανε ωραία κίνηση στα δεξιά και σέντρα με το αριστερό για το κεφάλι του Μορόν αλλά ξανά ο Χόβαν ήταν στη σωστή θέση για να μπλοκάρει τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα έμελλε να έρθει νέα χαμένη φάση για τον Ισπανό φορ, όταν ο Φεράρι -αυτή τη φορά από τ’ αριστερά- σέντραρε και ο Μορόν έπιασε γυριστή κεφαλιά με τη μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Χόβαν. Η ατυχία για τους Θεσσαλονικείς συνεχίστηκε στο 84′ με τον Μορόν αυτή τη φορά να πασάρει για τον Σαμόρα που ανέμενε σε ρόλο εκτελεστή όμως ο Κοσταρικανός εξτρέμ κατάφερε ν’ αστοχήσει από το ύψος του πέναλτι.

Η επιθετική κυριαρχία για το σύνολο του Άκη Μάντζιου συνεχίστηκε έχοντας ακόμη τρεις φάσεις μέχρι το τέλος. Αρχικά στο 88′ ο Νταρίντα πήρε από τον Παναγίδη, ξεπέρασε τον Θυμιάνη και εξαπέλυσε δεξί σουτ με τον Χόβαν να μπλοκάρει ενώ στο 90+1′ ο νεαρός άσος των «κιτρινόμαυρων» έγινε δημιουργός από τ’ αριστερά για τον Φαμπιάνο που αστόχησε με το αριστερό από μοναδική θέση. Κλείνοντας στο 90+5′ ο Σουλεϊμάνοφ εξαπέλυσε δυνατό σουτ όμως ο Χόβαν απέκρουσε με το ένα χέρι σε κόρνερ πιστοποιώντας ξανά πως απόψε είναι ο MVP της αναμέτρησης.

Εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα τελειώσει με λευκή ισοπαλία, ο Άρης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη καθώς στο 90+7′ ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Φαμπιάνο σηκώθηκε αφύλακτος καρφώνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Χόβαν για να διαμορφώσει το τελικό 1-0 φέρνοντας ξέφρενους πανηγυρισμούς στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο Άρης ανέβηκε στην 7η θέση με 11 βαθμούς ενώ αντίστοιχα ο Πανσερραϊκός καταλαμβάνει την 8η με 9 πόντους.

Την επόμενη, -9η- αγωνιστική, ο Άρης θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ενώ αντίστοιχα ο Πανσερραϊκός θα φιλοξενηθεί από τον Παναθηναϊκό, την ίδια ημέρα και ώρα 19:30, στη Λεωφόρο.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια (Οντουμπάτζο 59′), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Βερστράτ, Τζούρασεκ (Νταρίντα 59′), Πάρντο (Σαμόρα 66′), Σουλεϊμάνοφ, Μενέντες (Παναγίδης 60′), Μορόν.

Πανσερραϊκός (Γκαρσία): Χόβαν, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστομ, Αυλωνίτης, Πεταυράκης (Μασκανάκης 46′), Στάικος, Μορέιρα (Θυμιάνης 86′), Μούργος (Ουεντραόγκο 77′), Πηλέας, Χατζηστραβός (Σοφιανός 65′), Άλεξιτς (Γούλερι 86′).


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE