Άρης – Ολυμπιακός 1-2 | Το καλύτερο παιχνίδι του επί Καρβαλιάλ (vid)

Share on:

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση, έδειξε πως είναι… ζωντανός και πέρασε νικηφόρα 2-1 από το «Κλεάνθης Βικελίδης» λυγίζοντας τον Άρη που έμεινε πίσω του 8 βαθμούς.

Το καλύτερο ματς του στο πρωτάθλημα στην εποχή Καρβαλιάλ έκανε η ομάδα του Πειραιά. Οι παίκτες της ήταν αισθητά βελτιωμένοι σε όλους τους τομείς και «καθάρισαν» νωρίς με δύο γκολ από Ναβάρο (17′) και Ροντινέι (21′ πεν.). Στη συνέχεια διαχειρίστηκαν εύκολα το υπέρ τους σκορ κρατώντας τους «κίτρινους» χωρίς την παραμικρή υποψία ευκαιρίας μέχρι το 90ο λεπτό όταν και μείωσαν με αυτογκόλ του Κίνι.

Πολύ καλή απόδοση είχε για τους «ερυθρόλευκους» ο Ζέλσον Μαρτίνς -για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα- αλλά και οι Μασούρας, Αλεξανδρόπουλος και Έσε. Με τη νίκη του αυτή ο Ολυμπιακός έμεινε στο -6 από την κορυφή.

Ο Ολυμπιακός είχε βγει στον αγωνιστικό χώρο του «Κλ. Βικελίδης» με διάθεση να πιέσει ασφυκτικά. Οι «ερυθρόλευκοι» το έκαναν αποτελεσματικά παίρνοντας εύκολα την κατοχή της μπάλας και με αυτό τον τρόπο άρχισαν να… γυροφέρνουν την περιοχή του Άρη από νωρίς στο παιχνίδι. Επιπλέον, η ομάδα του Καρβαλιάλ είχε και σημαντικά βελτιωμένη κυκλοφορία μπάλας σε σχέση με τα αρκετά τελευταία ματς, είχε καλό ρυθμό, υψηλή ένταση, λίγες και προσεκτικές επαφές με τη μπάλα χωρίς βιαστικές πάσες και αποφάσεις.

Από τη στιγμή μάλιστα που οι Πειραιώτες ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη τους φάση στο ματς, όλα έγιναν πολύ πιο απλά. Πριν καλά καλά συνέλθουν οι γηπεδούχοι, πέτυχαν και το δεύτερο γκολ εκμεταλλευόμενοι το δεύτερο τεράστιο λάθος της ομάδας του Μάντζιου μέσα στην μεγάλη περιοχή.

Η πρώτη φάση ήταν αυτή 17ου λεπτού, όταν ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Χουτεσιώτης έκανε κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας κι «έχασε» την έξοδο, με τον Ναβάρο  να σκοράρει με εύκολη κεφαλιά, ουσιαστικά σε κενή εστία.

Ένα δίλεπτο αργότερα, στο 19′, η μπάλα μπήκε πάλι στην περιοχή του Άρη, ο Φαμπιάνο ανέτρεψε με το χέρι τον Ναβάρο και ο Δανός ρέφερι, Κρογκ, έδειξε αμέσως τη λευκή βούλα. Ο Ροντινέι ανέλαβε την εκτέλεση και με άψογο σουτ στη γωνία, έγραψε το γρήγορο 0-2 για τους Πειραιώτες στο 21′. Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυριαρχεί και να ψάχνει το τρίτο γκολ. Στο 29′ μετά από συνδυασμό Μασούρα, Ναβάρο και Μαρτίνς στην αντεπίθεση, ο Πορτογάλος εξτρέμ σούταρε άουτ με το δεξί. Τελευταία σημαντική φάση του πρώτου μέρους, αυτή του 42′, όταν και πάλι ο Ζέλσον μπούκαρε στην περιοχή από αριστερά, έκανε την ντρίμπλα στον Ροζ, όμως το σουτ με το αριστερό αυτή τη φορά, πέρασε και πάλι άουτ. Στο ημίχρονο, το στατιστικό έδειχνε 0-7 τελικές και 56% κατοχή για τον Ολυμπιακό, ενδεικτικά της εικόνας του παιχνιδιού.

Ελάχιστα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο ως προς την ουσία του αγώνα, αφού ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και σταθερά την κατοχή της, ελέγχοντας απόλυτα όσα συνέβαιναν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αγωνιστικού χώρου. Οι μαζεμένες αλλαγές του Μάντζιου ελάχιστα πράγματα πρόσφεραν, αφού ο Άρης ναι μεν βελτίωσε κάπως την επιθετικότητά του από το… απόλυτο μηδέν του πρώτου μέρους αλλά και πάλι ήταν συνολικά ανούσιος μέσα και γύρω από την περιοχή του Πασχαλάκη.

Πρώτη φάση στην επανάληψη ήταν ένα σουτ του Μορόν που κόντραρε στον Ντόη και πέρασε κόρνερ στο 46′, ενώ σε αυτή ο Ολυμπιακός απάντησε με δύο τελικές από Ζέλσον (56′) και Κίνι (58′) επίσης χωρίς να βρουν στόχο. Αντίστοιχη μοίρα είχε και το πλασέ του Καρβάλιο στο 80′, ενώ, τελικά το μόνο που άλλαξε ήταν το τελικό σκορ. Αυτό γιατί στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, ουσιαστικά στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς, ο Άρης μείωσε στο τελικό 1-2, όταν μετά από γύρισμα του Νταρίντα και  πλασέ του Ζαμόρα που θα περνούσε παράλληλα, ο Κίνι άθελά του έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Άριστος ο Χάνσεν Μόρτεν Κρογκ (Δανία)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης – Οντουμπάτζο (67’ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Ροζ, Φεράρι – Βερστράτε, Πάρντο (56’ Ζαμόρα), Νταρίντα – Σουλεϊμάνοφ (56’ Σαβέριο), Παναγίδης (76’ Φετφατζίδης), Μορόν (67’ Γκαρθία)

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη (85’ Μπιανκόν), Κίνι – Αλεξανδρόπουλος (78’ Καμαρά), Έσε, Καρβάλιο – Μασούρας, Μαρτίνς (64’ Ποντένσε), Ναβάρο (85’ Φορτούνης)

 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE