Άρης – ΑΕΚ 3-3 | έμφραγμα στο 90′ για την Ένωση | Υποχώρηση στην 2η θέση (vid)

Share on:

Η έκπληξη από τον Ματίας Αλμέιδα στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη ήταν ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς.

Ο Κροάτης ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός παίζοντας αντί του Πινέδα στο «8». Από κει και πέρα εν συγκρίσει με τα Γιάννινα (4-2) ξεκίνησαν στην 11άδα ο Πόνσε εν απουσία του Λιβάι και ο Μάνταλος για να πάρει ανάσες ο Τσούμπερ.

Επίσης στην ενδεκάδα της ΑΕΚ επέστρεψαν οι Ρότα και Κάλενς, ενώ αριστερά μετατέθηκε ο Χατζισαφί, προκειμένου να πάρει ανάσες από τα σερί ματς ο Πήλιος που στο ματς με τον ΠΑΣ (4-2) δεν κινήθηκε στα στάνταρ των προηγούμενων εμφανίσεων του. Όσο για το Γιόνσον, ήταν βασικός αντί του Σιμάνσκι που στο ματς με τους Ηπειρώτες ναι μεν σκόραρε, αλλά έδειξε να στερείται ρυθμού.

Σε αλλαγές  προχώρησε και ο Άκης Μάντζιος, θέλοντας να δώσει ανάσες σε παίκτες του ενόψει του κρίσιμου ημιτελικού με τον Παναιτωλικό την Τετάρτη. Στο αρχικό σχήμα κράτησε μόνο τους Κουέστα, Μπράμπετς, Μοντόγια και Ζουλ, ενώ βασικός ξεκίνησε για πρώτη φορά ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Από κει και πέρα, ο Φατόρε ήταν δεξιά στην άμυνα και ο Φαμπιάνο στόπερ. Στο κέντρο ήταν επίσης ο Βερστράτε, ενώ πίσω από τον Ανσαριφάρντ κινούνταν οι Φετφατζίδης, Σαβέριο και Παναγίδης.

Προβάδισμα η ΑΕΚ, απάντησε ο Άρης

Η ΑΕΚ μπήκε με ένταση και στο 6′ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Ήταν η φάση που ξεκίνησε από κόρνερ του Ελίασον, ο Πόνσε πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Κάλενς την δεύτερη με τον Κουέστα να πετάγεται να αποσοβεί τα χειρότερα για τους γηπεδούχους. Στο 8′ η σέντρα σουτ του Άμραμπατ ανησύχησε την άμυνα του Άρη με τον Φατόρε να διώχνει σε κόρνερ.

Το 0-0 παρέμενε με την ΑΕΚ να φανερώνει ξεκάθαρα την πρόθεσή της να παίξει από δεξιά με τον Άμραμπατ απομονώνοντας τον Μοντόγια. Και στο 13′ αυτό πέτυχε… Ο Μοντόγια ανέτρεψε εντός περιοχής τον Άμραμπατ, ο Σιδηρόπουλος έδειξε πέναλτι, στο οποίο ο Μαροκινός ευστόχησε κάνοντας το 0-1 για την Ένωση στο 15′! Η ΑΕΚ εκμεταλλευόταν το καλό της διάστημα βρίσκοντας γκολ απέναντι σε έναν Άρη που δεν μπορούσε να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα.

Το 0-1 παρέμενε με τον Άρη να εμφανίζεται στο γήπεδο στο 24′. Ο Φετφατζίδης έκανε ωραία ενέργεια, συνδυάστηκε τον Ανασαριφάρντ που προσπάθησε από πλάγια θέση πιεζόμενος από τον Βίντα να νικήσει τον Στάνκοβιτς χωρίς να τα καταφέρει.

Μετά το 20′ ήταν εμφανές πως ο Άρης είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσε να αντιδράσει απέναντι σε μία ΑΕΚ που δεν έβγαζε την ενέργεια του ξεκινήματος. Οι «κίτρινοι» είχαν καταφέρει να ισορροπήσουν το ματς με την ΑΕΚ στο 41′ να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 0-2 με τον Λιούμπιτσιτς να βλέπει τον Κουέστα να κάνει σπουδαία επέμβαση στο σουτ του και να διώχνει σε κόρνερ.

Και στο 42′ ο Άρης βρήκε γκολ ισοφάρισης… Ο Φετφατζίδης έφυγε στην πλάτη του Κάλενς, πλάσαρε και έκανε το 1-1 με το γκολ όμως να ακυρώνεται. Δευτερόλεπτα αργότερα, όμως, ήρθε εν τέλει το 1-1. Ο Ανσαριφάρντ εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο κενό στην άμυνα της ΑΕΚ, σέρβιρε στον Φετφατζίδη, ο οποίος ήταν αυτή τη φορά στην σωστή θέση για να πλασάρει και να ισοφαρίσει. Ετσι οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια σε ισορροπία με τον Άρη στην έναρξη του β’ μέρους να προχωρά σε δύο αλλαγές με τον Μορόν να αντικαθιστά τον Ανσαριφάρντ που είχε ενοχλήσεις και τον Ρόουζ να μπαίνει αντί του Φαμπιάνο, όπως ήταν προγραμματισμένο.

«Ροντέο» το ματς στο β’ ημίχρονο

Ο Άρης μπήκε δυνατά και στο 49′ έφθασε στο 2-1. Ο Μορόν, μετά από καταπληκτική μπαλιά του Βερστράτε, βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, σέρβιρε στον σωστό χρόνο στον Σαβέριο που σούταρε, με τον Στάνκοβιτς να του λέει «όχι» και ακολούθως να παίρνει ο ίδιος ανενόχλητος το «ριμπάουντ» και να νικά τον Αυστριακό.

Η ΑΕΚ δεν μούδιασε, έβγαλε άμεσα αντίδραση και έφθασε άμεσα στο 2-2. Αρχικά απείλησε με τον Ελίασον στο 54′ για να έρθει στο 55′ το γκολ της ισοφάρισης με τον Βίντα. Σε φάση διαρκείας στην άμυνα του Άρη ο Γιόνσον σούταρε, ο Κουέστα και η άμυνα δεν έδιωξαν και ο Βίντα εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση στην άμυνα των «κίτρινων» έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα.

Η ΑΕΚ, πλέον κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο με τον Λιούμπιτσιτς στο 57′ να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 2-3. Παίζοντας με πλάτη ο Κροάτης γύρισε, έκανε το συρτό σουτ και η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 63′ ο Αλμέιδα προχώρησε σε τρεις αλλαγές με Τσούμπερ, Πισάρο και Πινέδα αντί των Μάνταλου, Άμραμπατ και Λιούμπιτσιτς και στο 67΄ ήρθε το 2-3. Η ΑΕΚ κυκλοφόρησ εξαιρετικά την μπάλα, ο Πινέδα πάσαρε στα δεξιά στον Ελίασον, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα, με τον Πόνσε να είναι επιβλητικός στον αέρα και να πετυχαίνει με δυνατή κεφαλιά το 2-3. Μία τελική, ένα γκολ για τον Αργεντινό που είναι σε τρομερή κατάσταση.

Με το 2-3 ο Αλμέιδα απέφυγε τα ρίσκα και στο 73′ έβγαλε τον Ελίασον και έβαλε τον Σιμάνσκι και αντικατέστησε τον Πόνσε με τον Αραούχο. Επί της ουσίας αποφάσιζε να παίξει με δύο αμυντικά χαφ περνώντας τον Πινέδα στις πτέρυγες και τον Αραούχο, βέβαια, στην κορυφή της επίθεσης. Και στο 75′ η ΑΕΚ έχασε απίστευτη ευκαιρία για το 2-4. Ο Τσούμπερ βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα μετά την εκτέλεση του φάουλ του Σιμάνσκι, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ισπανό κίπερ.

Μετά το 80′ ο Άρης αποφάσισε να βγει από το καβούκι του. Να παίξει το ματς και στο 86′ ο Σιδηρόπουλος έδειξε πέναλτι σε πτώση του Μορόν μέσα στην περιοχή με τον VAR, Κλέι Ρουπέρτι να επεμβαίνει και ο διεθνής ρέφερι να παίρνει πίσω το σφύριγμά του, καθώς ο Πινέδα που εμπλέκεται στην φάση, δεν είχε βρει καθόλου τον Ισπανό στράικερ του Άρη.

‘Ετσι το 2-3 υπέρ της ΑΕΚ παρέμενε με τον Άρη, όμως, να επιμένει και στο 90+5′ να κερδίζει πέναλτι σε χέρι του Βίντα, όπου η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα για φάουλ στον Κροάτη αμυντικό, αλλά και για επιθετικό φάουλ στην έναρξη της φάσης, όπου ο ρέφερι έδειξε φάουλ υπέρ του Μορόν στη μονομαχία με τον Κάλενς.

Ο Σιδηρόπουλος δεν άλλαξε την απόφασή του με τον Μορόν να ευστοχεί και να γράφει το 3-3 στο 90+7’ που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ να πετά δύο πολύτιμους βαθμούς στην μάχη του τίτλου.

Άρης: Κουέστα, Φατόρε, Φαμπιάνο (46′ Ρόουζ), Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (69′ Βέλεθ), Βερστράτε, Παναγίδης (82′ Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (69′ Ρουπ), Σαβέριο, Ανσαριφάρντ (46′ Μορόν).
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ (63′ Πισάρο), Λιούμπισιτς (63′ Πινέδα), Ελίασον (73′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (63′ Τσούμπερ), Πόνσε (73′ Αραούχο).
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος
Α’ Βοηθός: Πολυχρόνης Κωσταράς
Β’ Βοηθός: Λάζαρος Δημητριάδης
4ος διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος
VAR: Κλέι Ρουπέρτι (Ολλανδία)
Κίτρινες κάρτες: 13′ Μοντόγια, 15′ Ζουλ, 70′ Βέλεθ – 26′ Λιούμπιτσιτς, 72′ Τσούμπερ, 90+1′ Σιμάνσκι


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE