Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος | Θετικοί οι ομογενείς στην επιστολική ψήφο

Share on:

“Με τους ομογενείς, κληρικούς και λαϊκούς, που ήμασταν μαζί ως προσκυνητές στο Άγιον Όρος, γίναμε δεκτοί επίσημα, πολύ εγκάρδια, κατά το αγιορείτικο τυπικό, από πέντε αγιορείτικες μονές, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα”, σχολίασε ο ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για δημοσιεύματα σχετικά με την επίσκεψη του στην αθωνική πολιτεία.

“Νομίζω, ότι η σχέση της ομογένειας του εξωτερικού με το Άγιον Όρος είναι πολύ στενή, πολύ εγκάρδια και δεν υπάρχει λόγος να διαταραχθεί και ούτε διαταράχθηκε” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ελπιδοφόρος.

Στη συνέχεια, δέχτηκε ερώτηση για την επίκαιρη απόφαση της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, οπότε και σημείωσε:

“Η Ελλάδα έχει τη δική της εκκλησιαστική αρχή, τη δική της εκκλησιαστική διοίκηση, η ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας απεφάνθη, αποφάσισε χθες, δε νομίζω ότι είναι σωστό να εκφέρω εγώ οποιαδήποτε άλλη άποψη”, ενώ πρόσθεσε:

“Εμείς είμαστε στην Αμερική, έχουμε διαφορετικά δεδομένα, διαφορετικές καταστάσεις, διαφορετική εκκλησιαστική αρχή”.

Ερωτηθείς για εάν θα τελούσε γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής απάντησε: “Όχι βέβαια. Γάμο, εκκλησιαστικό, δεν μπορούμε να τελέσουμε. Αυτή είναι η διδασκαλία της εκκλησίας μας”.

Με πληροφορίες του thetoc


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE