Απόκριες στην Αθήνα 2024 | Οι περιοχές που θα έχουν καρναβάλι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Share on:

Εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματίσει αρκετοί δήμοι στην Αθήνα για να γιορτάσουν το φετινό Καρναβάλι, την Κυριακή της Αποκριάς.

Αθήνα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 17 Μαρτίου, από τις 11.30 στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, ξεκινά η μεγαλύτερη παιδική γιορτή και το απόγευμα το Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών αναβιώνει το καρναβάλι στους δρόμους της Πλάκας με μια μεγάλη πομπή που ξεκινά στις 17.30 από την πλατεία Συντάγματος και καταλήγει στο Μοναστηράκι.

Βύρωνας

Ο Δήμος Βύρωνα διοργανώνει την Κυριακή 17/3 ώρα αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και μεγάλους στην πλατεία Φατσέα στις 11:30.

Ακόμα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλατεία Ταπητουργείου) αναβιώνει το αποκριάτικο έθιμο της Ένωσης Ηπειρωτών Βύρωνα.

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με εδέσματα και το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Κώτσικα.

Νέα Σμύρνη

Στην κεντρική πλατείας της Νέας Σμύρνης από τις 11:00 της Κυριακής θα ξεκινήσει το παιδικό πάρτι με διάφορες δραστηριότητες, ενώ το αποκριάτικο τρενάκι να ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στο κέντρο της περιοχής.

Καλλιθέα

Στην Καλλιθέα, στις 12:00 της Κυριακής, στην πλατεία Κύπρου αναμένεται να πραγματοποιηθεί αποκριάτικη εκδήλωση από την Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ».

Περιστέρι

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου διοργανώνονται διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους από τις 11:00 έως αργά το απόγευμα.

Face painting, αποκριάτικα παιχνίδια, πΠαράσταση κουκλοθέατρου και Καραγκιόζη, παραδοσιακό γλέντι, καθώς και η μεγάλη παρέλαση θα απαρτίζουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Ηλιούπολη

Στις 17 Μαρτίου 2024 ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει στην Πλατεία Ανεξαρτησίας παιδικό αποκριάτικο πάρτι με Ξυλοπόδαρους, Μασκότ, Face Painting, μπαλονοκατασκευές, σερπαντίνες, χορό με συνοδεία DJ για παιδικό ξεφάντωμα, διασκέδαση και λιχουδιές.

Στις 13:00μ.μ. – 15:00μ.μ. της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσει Παραδοσιακό γλέντι, πλέκοντας γαϊτανάκι με παραδοσιακούς χορούς της Νάξου από τον Χορευτικό Σύλλογο «Μέθεξις» με παραδοσιακές στολές. Θα υπάρχει Live Μουσική.

Στο Λαούτο ο Χρήστος Μαλισόβας, στο Βιολί ο Βαγγέλης Κουμτσής, στο Κλαρίνο οι Κωνσταντίνος Τάσιος και Σπύρος Κούρας, στα Κρουστά ο Κωνσταντίνος Τάσιος.

Γλυφάδα

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το Γλυφαδιώτικο Καρναβάλι κέντρο της πόλης, την οδό Γούναρη, στη συμβολή της με την Ανθέων, στις 11:30 το πρωί. Ο Δήμος Γλυφάδας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων διοργανώνουν μια γιορτή με κέφι, μουσική και χορό, με εμπνευσμένα άρματα και συναυλία με τους Onirama στην πλατεία Μακεδονίας. 

Η καρναβαλική μαθητική παρέλαση θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Ανθέων και Γούναρη, θα συνεχιστεί στη Γούναρη και μέσω της οδού Ακροκορίνθου θα καταλήξει στην πλατεία Μακεδονίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία.

Κορυδαλλός

Στον Κορυδαλλό θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην Πλατεία Μέμου Αποκριάτικο Ξεφάντωμα.

Αιγάλεω

Την Κυριακή, στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στις 12:00, η Φιλαρμονική του Δήμου Αιγάλεω επανέρχεται με αποκριάτικους ήχους και ρυθμούς.

Παλλήνη

Στην κεντρική πλατεία του Γέρακα θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικη εκδήλωση την Κυριακή, στις 11:30.

Ψυχικό

Στο Άλσος Ψυχικού, στις 11:00, διασκεδαστές ντυμένοι μασκαράδες θα οργανώσουν πλούσιο παιδικό πρόγραμμα με μπαλονοκατασκευές, face painting και χειροτεχνίες ενώ θα πραγματοποιηθεί δίωρη μουσική συναυλία από το συγκρότημα «Εύηχον».

Στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα με αλμυρά και γλυκά εδέσματα.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE