Αποκάλυψη Γκι Ρου, 20 χρόνια μετά| «Ο διαιτητής με τους Ρώσους ήταν στημένος»

Share on:

Με καθυστέρηση είκοσι χρόνων ο εμβληματικός άλλοτε προπονητής της Οσέρ, Γκι Ρου, καταγγέλλει πως ήταν εξαγορασμένοι οι Γερμανοί διαιτητές που διηύθυναν τον αγώνα της ομάδας του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στα πλαίσια των προημιτελικών του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2004/05.

Σε συνέντευξή του στη «Figaro», ο επί τέσσερις δεκαετίες (1961-2005) 85χρονος προπονητής της Οσέρ έριξε φως στα άδυτα του ποδοσφαίρου με την αποκάλυψη πως ο γερμανός διαιτητής του αγώνα Οσέρ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-0 είχε εξαγοραστεί με «υπέροχα ρολόγια με ρουμπίνια».

Στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, στη Μόσχα η Οσέρ είχε συντριβεί με 4-0 από την ΤΣΣΚΑ. Σ’ εκείνο το ματς διαιτητής ήταν ο Ισπανός Λουίς Μεδίνα Κανταλέχο. Στον επαναληπτικό, στον οποίον κέρδισε η γαλλική ομάδα, είχε οριστεί ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σταρκ.

Οι δηλώσεις του Γκι Ρου
«Μας έκλεψαν», λέει εκ των υστέρων ο Γκι Ρου.«Ο διαιτητής εξαγοράστηκε. Για το δεύτερο παιχνίδι θα σας πω μια ιστορία που θα μπορούσε να μας οδηγήσει στη φυλακή», αρχίζει την εξιστόρηση του ο Γκι Ρου και γελά. «Μετά τον πρώτο αγώνα είχα υποψίες και ζήτησα από έναν τύπο από την ομάδα μας να πάει και να ψάξει τις τσάντες των διαιτητών στη διάρκεια του αγώνα».

Το μέλος της Οσέρ υπάκουσε στην εντολή. «Επέστρεψε να με δει χλωμός και είπε: «Υπάρχουν μερικά υπέροχα ρολόγια με ρουμπίνια». Είχα δέκα λεπτά για να πάρω τη σωστή απόφαση», συνεχίζει ο μύθος της Οσέρ που τώρα ζει μια ήρεμη ζωή αποτραβηγμένος από τα φώτα της δημοσιότητας. «Εξι μήνες πριν από αυτό το παιχνίδι είχε αποφασίσει να αποσυρθώ από την Οσέρ, κανείς δεν το γνώριζε».

«Αν αποφάσιζα να φωνάξω την αστυνομία και τις Αρχές για να τους καταγγείλω θα είχα απολυμένους τέσσερις γερμανούς διαιτητές κι εγώ θα ήμουν ο τύπος που προκάλεσε αυτό το σκάνδαλο, αλλά όχι αυτός που έπαιξε σε 894 παιχνίδι στη Λιγκ 1 και οδήγησε την Οσέρ στην Ευρώπη», λέει ο Γκι Ρου. «Δεν πήρα τη σωστή απόφαση. Δεν είπα τίποτα. Και ήμουν ακόμα περισσότερο ανόητος που δεν έκλεψα τα ρολόγια (γέλια)».

Τον Ιούνιο του 2005 μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Γαλλίας ο Γκι Ρου ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την Οσέρ ύστερα από 44 χρόνια.

 

 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE